PANDEMİ EN ÇOK ÇOCUKLARI VE 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARI ETKİLEDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PANDEMİ EN ÇOK ÇOCUKLARI VE 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARI ETKİLEDİ


 

Korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasağı, bu haftada Mersin sokaklarını ve parklarını sessizliğe bürüdü.

SERKAN TULTAK

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını dolayısıyla hafta sonu uygulanan 2 günlük sokağa çıkma yasağında Mersin'de cadde ve sokaklar yine sessizliğe büründü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm Türkiye'de yıl sonuna kadar hafta sonları 2 günlük sokağa çıkma kısıtlaması ilan edileceğini açıklamasının ardından ilki geçen hafta uygulanan kısıtlama, bu hafta da devam etti. Cuma gecesi saat 21.00 itibarıyla başlayan yasakla birlikte tüm kentlerde üst düzey önlemler alındı. Mersin'de de cadde ve sokaklar sessizliğe büründü. Kentin en işlek caddeleri ve sokakları tamamen boşalırken, sadece çalışma zorunluluğu olanlar ve genelge ile izin verilenler dışarıya çıkabildi. Güvenlik güçleri kentin belirli noktalarında uygulama noktaları oluştururken, trafikteki az sayıdaki araç tek tek durdurularak kontrol edildi. Sokağa çıkma yasağından muaf olan vatandaşlar kontrollerden sonra yoluna devam ederken, izni olmayan vatandaşlara adli ve idari işlem yapıldı.

Mersinlilerin özellikle tercih ettiği, Adnan Menderes Bulvarında yer alan Kültür Park, hafta içi kalabalık olurken, sokağa çıkma kısıtlaması ile buralarda boş kaldı.

Pandeminin en çok etkilediği çocukların, parklardaki oyun grupları, eski günlerdeki gibi canlanmayı beklerken, buraların da sessiz ve boş kalması, korona virüsün ne kadar büyük etki yarattığını bir kez daha gözler önüne serdi. Öte yandan, pandeminin en çok etkilediği diğer 65 yaş üstü vatandaşların, güzel havalarda tercih ettiği sahil bandı da sessizliği ile dikkat çekti.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA