İÇEL EFOR TEKSTİL NEDEN SESSİZ? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İÇEL EFOR TEKSTİL NEDEN SESSİZ?


 

Serbest Bölgedeki atölyesinde 6 Kasım’da ücretsiz izin uygulaması başlatan İçel Eor Tekstil’in aradan geçen süreye rağmen alacakları ödemeyerek açıklama yapmaması işçilerin isyanına neden oldu!

HEDİYE EROĞLU

 

Pandemi sürecinde ‘iş var denilerek çalıştırılan, bugün ise ‘iş yok’ denilerek ücretsiz izne gönderilen Mersin Serbest Bölge işçilerinin mağduriyeti bitmek bilmiyor.

Son olarak Devrimci İşçi Sendikaları (DEV TEKSTİL) Çukurova Temsilciliği’nden yapılan açıklamaya göre, işçilerin mağdur olduğu firmalardan biri olan İçel Efor Tekstil’de başlayan ücretsiz izin süreci bilinmezliğini korurken, işçiler alacaklarının akıbetini öğrenmiyor.

 

“PARAMIZI ALAMIYORUZ”

Sendikadan yapılan açıklamada firmaya çağrı yaparak, işçilerin mağduriyetinin giderilmesi için seslenildi. Açıklamada, “İşçilerin paraya en çok ihtiyaç duyduğu şu günlerde Mersin Serbest Bölgede binlerce işçi ücretsiz izne gönderildi. Hakkımız olanı almak için mücadele etmekten, birlik olmaktan başka bir yol yok. İşçilerin mağdur olduğu bu firmalardan biri olan İçel Efor Tekstil’den sendikamıza başvuran bir işçi şunları söylüyor: ‘Firma 6 Kasım tarihinden itibaren tatile girdi, yaklaşık 40 gün geçmesine rağmen ne arayan ne de soran var. Tatile girmeden önce toplantı yapıldı. 4 gün tatil olduğu söylendi. Ama gel gör ki hala beklemedeyiz. Ne zaman arasak ‘işlerin onayını bekliyoruz’ diyorlar. Pandemi için devletten kısa ödeme talebinde bulundular. Ama işyerinde çalışanların yüzde 30'u o ücreti de alamıyor şartlardan dolayı. Ücretsiz izne çıkarılan işçilere verilmesi gereken 1170 TL verilmiyor.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA