DR. NURİ OCAK’TA COVİD-19’A YENİLDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DR. NURİ OCAK’TA COVİD-19’A YENİLDİ!


 

Mersin’de durum giderek vahim bir hal alıyor! Pandemi sürecinde yaşamını yitiren sağlık emekçisi sayısı Dr. Nuri Ocak’ın covid-19’a yenilmesi ile 6’ya yükseldi! Tabip odası 20 sağlık emekçisinin daha tedavi altında olduğunu açıkladı.

HEDİYE EROĞLU

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını başta sağlık emekçilerini hedef almaya devam ediyor. Tüm dünyada olduğu gibi Mersin’de sağlık emekçileri covid 19 nedeniyle yaşamını yitiriyor.

Son olarak Tarsus Ortadoğu Tıp Merkezi’nde çalışan 71 yaşındaki genel cerrahi uzmanı 45 yıllık hekim Dr. Nuri Ocak, covid-19’a yenildi. Vefatı ile yakınlarını üzüntüye boğan Ocak, yurtdışında yaşayan aile bireylerinin beklenmesi sebebiyle yarın defnedilecek.

Ocak’ın yaşamını yitirmesi ile Mersin’de pandemi sürecinde yaşamını yitiren sağlık emekçisi sayısı 6’ya yükseldi.

 

SAĞLIK ÇALIŞANLARI BÜYÜK RİSK ALTINDA

Yetkililere seslerini duyuramamaktan dert yanan Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, kentte 20 sağlık emekçisinin daha tedavi gördüğünü açıkladı.

Ocak’ın ölümünü, “COVİD-19 Mersin'de bir can daha eksiltti bizi. Tüm tıp camiasına ve ailesine sabır, başsağlığı diliyorum” diyen Antmen, “Mersin, aktif çalışan sağlık çalışanları açısından da ciddi sıkıntıları bünyesinde barındırmaktadır. Şu an hastanede ve yoğun bakımda tedavi görmekte olan 10'u hekim olmak üzere 20'nin üzerinde sağlık çalışanı bulunmaktadır.

Mersin halkı açısından da durumun iyi olmadığını özellikle vurgulamamız gerekiyor. Günde minimum 20 vatandaşımızın öldüğü, bin 500 civarında yeni vakanın olduğu bir dönem yaşıyoruz. Her ne kadar Sağlık Bakanımız yoğun bakım ve servis doluluk oranlarını yüzde 70'ler civarında söylüyor ise de COVİD'li hastalara özellikle kamu hastanelerinde ayrılan servis ve yoğun bakım yatağı açısından durumun çok daha vahim olduğunu, doluluk oranlarının yüzde yüz olduğunu çok rahat söyleyebiliriz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA