TOROSLAR’DA YATIRIM YILI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROSLAR’DA YATIRIM YILI


 

Toroslar’ın 2021’de büyük yatırımlar ile cazibe merkezi haline geleceğini söyleyen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Yeni üretimler içinde sermaye lazım girişimci lazım. Biz Toroslar belediyesi olarak, mümkün olduğunca bu konuda yatırımı çekecek hamleler yapıyoruz” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz,  Mercan TV’de yayınlanan Arka Plan Programı’na konuk olarak sorularımızı yanıtladı.

Kendi kendine yetebilen bir ilçe olan Toroslar’ın 2021’de büyük yatırımlarla daha büyük cazibe merkezi haline geleceğine dikkat çeken Yılmaz, “Bize düşen bir olmak, beraber olmak, uyanık olmaktır” dedi.

Genç nüfusun Toroslar’da da işsizlik ile karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Başkan Yılmaz, “Yeni üretimler içinde sermaye lazım girişimci lazım. Biz Toroslar belediyesi olarak, mümkün olduğunca bu konuda yatırımı çekecek hamleler yapıyoruz” dedi.

 

YATIRIMCIYA HER TÜRLÜ DESTEK VAR

SORU: Toroslar son dönemde hak ettiğini alamadı, peki son iki yılda bu değişti mi?

A. A. YILMAZ: Değişmesi için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Mersinde ticaret ve sanayi merkezi Akdeniz, yaşam alanı Yenişehir, Toroslar’da insanların yaşadığı bir yermiş gibi ama hâlbuki Toroslar’ın birçok açıdan potansiyeli var. Mersin’in 6 yaylasının 5’i Toroslar’da. Mersin’in en kalabalık ilçesi, tarımın, üretimin en çok yapıldığı ilçedir, şehrin giriş çıkışı Toroslar’dan yani insanlar ilk Mersin’e geldiklerinde Toroslar’ı görüyorlar. Son dönemde Toroslar’ın hem yaylalarına, hem de merkezde ki belli mahallelerine büyük ilgi var. Bende vatandaşlarımı her platformda davet ediyorum. Bize düşen bir olmak, beraber olmak, uyanık olmaktır Bize düşen bir olmak, beraber olmak, uyanık olmaktır. Mümkün olduğunca yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çünkü sosyolojik olarak temel amacımız, genç nüfus olduğu için istihdam sıkıntımız ve işsizlik problemimiz var. Bunun çözümü de yeni iş yerlerinin açılması, üretimin yapılmasıyla olur. Yeni üretimler içinde sermaye lazım girişimci lazım. Biz Toroslar belediyesi olarak, mümkün olduğunca bu konuda yatırımı çekecek hamleler yapıyoruz, yardımcı oluyoruz, önünü açıyoruz ki vatandaşlarımızın çalışacağı işletmeler açılsın, üretim yapılsın. Gün geçtikçe de bu yönde gelişmeler var zaten.

 

“TOROSLAR’IN ORGANİK BİR ŞEKİLDE BÜYÜMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Toroslar’ı çocuklarımızın gelecekte güvenli, ferah ve refah içerisinde yaşayabilecekleri bir ilçe haline getirmeye çalışıyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışını benimsiyoruz. Yaklaşık iki senedir Mart sonunda iki sene olacak durmadan asfalt, yol, kaldırım çalışmaları yapıyoruz. Büyük ilerleme kaydettik bu yönde ama bu zaten bizim görevimiz, övünülecek bir şey değil bu ayrıca bunun sonuçlarını vatandaşlarımızda görüyorlar. Kırsal bölgelerde ve yaylalarımızda hala eksiklerimiz var. Yaylarımız bu yıl pandemi nedeniyle yoğunluk vardı. Sadece beş yaylamızda 80 bin kişi vardı. Bu çok ciddi bir nüfus değişik ilçe ve illerimizden gelen insanlar oldu. Bizde bu noktada çalışmalarımızı yürütüyoruz. Mümkün olduğunca Toroslar’ın daha organik şekilde büyümesi, gelişmesi noktasında devam ediyoruz. Salı günkü meclisimizde binlik planlarımızı konuştuk. Binlik plan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Beş binlik planlarda yapılacak tadilat değişikliği tekliflerimiz var önemli olan şehrin organik şeklinde, planlı bir şekilde büyümesi ve gelişmesidir.

 

TOROSLAR’A SPOR KOMPLEKSİ GELİYOR

SORU: Yeni döneme dair yapacağınız çalışmalar var ama biz Büyükşehirden Toroslar’a dair herhangi bir şey duymadık. Sizden ne duyabiliriz?

A. A. YILMAZ: Büyük oranda yapılanmamızı tamamladık aslında biz içten dışa bir değişim içerisindeyiz. Birbirinden bağımsız birçok başlıkta çalışmalarımız devam ediyor. Takip etmişsinizdir bu sene geçen senenin iki katı yaptık. Hem vatandaşımızı verdiğimizi sözleri tutacağız hem de bugünün şartlarında gerekli olan projeleri gerçekleştireceğiz. Birçok çalışmamız, projemiz var. Mesela Gençlik ve Spor Müdürümüzle yerini biz vermek kaydıyla Toroslar belediyesi olarak bir gençlik merkezi oluşturuluyor bir de spor kompleksi burada gençlerimizin tüm ihtiyaçlarını her türlü Sanat ve Spor kursları olacak ve gerçekleşecek. Buranın işletmesi Toroslar Belediyesi ve Gençlik Spor İl Müdürü ile birlikte yürütülecek.

 

MERSİN’DE BİR İLK OLACAK 

SORU: İlk mi olacak gençlik merkeziniz?

A. A. YILMAZ: Hayır yok. Aslında Mersin’e ilk defa yapılıyor bu tip. Ben Ahlat’a gittiğimde orada cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Ahlat Gençlik Merkezi’nin açılışını yaptılar. Gezme görme fırsatım oldu. Tüm spor ve sanat dallarında faaliyet yapılabilecek hatta oradaki gençlerin toplanması orada yatılı kalabilirler. Özellikle spor kompleksi, kapalı havuz, açık havuzlarımız var Toroslar’da çok da ilgi görüyordu. Toroslar Mersinli gençler açısından çok güzel olacak olumlu olacak. Yine müftülüğümüzle beraber taziye evleri çalışmalarımız var. Onu belli bir noktaya getirdik, yerler belirledik bu yıl onları da gerçekleştireceğiz.

 

TOROSLAR’A TEKSTİL KENT GELİYOR

Tekstil kent çalışmamız var imar kent planı düzenlemeleri meclisimizden çıktı, Büyükşehirde de ele alınmasını bekliyoruz. Orada yaklaşık 15 bin kişiye istihdam sağlamak mümkün tekstil firmaları Mersin’de aslında önemli bir faaliyet yürütüyorlar. Girdi maliyetlerini düşürmemiz lazım. Firmalarla en başından beri görüşme halindeyiz. Tekstil sektörü oldukça hassas bir sektördür. Hem küresel konularda hem ekonomiyle doğrudan bağlantılı, bide falso üretim yapıyor bu firmalarımız, dünyanın ünlü marklarını üretim Mersin’den yapılmıyor bu çok hoş ve güzel bir şey, farklı branşlara meslek edinme kursları gerçekleştireceğiz. O konuda da İŞKUR’la da çalışmamız var. Aslında birçok alanda çalışmamız var. Bir kurumsal kimlik çalışmamız var. Bu benim için çok önemli. Nedir kurumsal kimlik çalışmamız? Personelimiz, vatandaşımıza hizmet götürdüğümüzde vatandaşlarımızın hak ettiği hizmeti, güler yüzü göstermesi noktasında personelimizin motivasyonunu yükseltilmesi noktasında çalışmalarımız var. Dijital olarak da çalışmamız var. Bu noktadayız bunun içinde, hedeflerimizin belirlenmesi, personelimiz tarafından benimsenmesi, anlaşılması, uygulamaya konması lazım bu açıdan kurumsal kimlik çalışmamızı ben çok önemsiyorum. Çok yakın zamanda bu çalışma başlayacak.

 

“POTANSİYELİMİZ ÇOK YÜKSEK”

SORU: Sosyal etkinliklere aslında başlamıştınız ama pandemiye takılmıştı baya ilgi görüyor. Devam edecek misiniz?

A. A. YILMAZ: Sosyal faaliyetleri bir tarafa koyuyoruz, kar festivalini bir tarafa koyuyoruz. Kar Festivali çok önemsediğimiz çok emek çektiğimiz ve karşılık bulmuş bir etkinlikti. Sadece Toroslar’da değil Çukurova’da bir ilktir. Bu yayla turizmi açısında önemli. Daha çok ağaçla, palmiyeyle öne çıkmış bir şehirde kayak yapılması, kartopunun oynanılması önemli. Hep diyorum potansiyelimiz çok yüksek, bunu sadece işlememiz gerekiyor. Bunun karşılık bulması da çok güzel bir şey çok büyük talep oldu. Bunun tabi ekonomik tarafı da var köylümüze gelir olarak yansıdı. Köylü tek bir sepete bağlı kalmamalı seçenek sunmak lazım. Hafta sonu yaylalarımız dolu çok şükür. Bunu daha sistematik hale getirmek, geliştirmek önemli, Yaylayı iç turizme, dış turizme açmak önemli, bu yönde çalışmalarımız var.

 

“KAR FESTİVALİ BİZİM DOĞRU YOLDA OLDUĞUMUZUN BİR GÖSTERGESİ”

Kar festivali bizim doğru yolda olduğumuzun bir göstergesi aslında ben memnunum bu projeyi yaptığımız için. Pandemi süreci ne kadar bize engel olsa da ama ben ülkemizin bu konuda hem kendi yaptığımız çalışmalardan biliyorum hem de genel olarak dünyayı gözlediğimizde başarılı çalışmalar yapıldı. Değişkenlerin çok olduğu bir süreçte başarılı bir çalışma yapıldı. Aşılama çalışmaları da devam ediyor. Bu süreçte çok vatandaşlarımız hastalandı, rahmetli oldu ama bu süreçte toplumumuz, milletimiz ciddi bir özgüvenle çıkacaktır.

 

“BİZE DÜŞEN BİR OLMAK, BERABER OLMAK, UYANIK OLMAKTIR”

SORU: Son olarak ne söylemek istersiniz; Toroslar’dan, Mersin’den, Türkiye’den yola çıkarak?

A. A. YILMAZ: Teşekkür ederiz. Sorumluluğumuzun farkındayız. Belediye Başkanı olmamam sadece benim kariyerimle ilgili bir konu değil makamımın hemen arkasında dedemin fotoğrafını astım, o benim için hep önemli, onu hep hatırlayacağım. O sorumlulukla hareket edeceğiz, bugünde biz onlardan kalan gelenekleri devam ettiriyoruz. Onların torunları olarak bugünde aynı heyecanla Vatan savunmasını yapmamız gerekiyor. Ama bugün artık Mersin Limanına Fransız bayraklı ya da İngiltere bayraklı gemiler gelmiyor artık başka yolla geliyorlar, terör örgütleriyle geliyorlar. Bize düşen bir olmak, beraber olmak, uyanık olmaktır. Mersin’de de bir ortak paydada buluşmak mecburiyetindeyiz çocuklarımıza daha güzel, daha yaşanılabilir bir şehir bırakmaktır. Bu noktada adımlar atmaya devam edeceğiz.

 

“SALDIRIYI KINIYORUM”

Son olarak bir şey söylemek istiyorum. Birkaç gün önce Mersin Büyükşehir Belediyesinde bir yangın çıktı, bu yangının kundaklama sonucu olduğu iddiaları var. Öyle olmamasını umuyorum ama eğer öyle ise düşündürücü ve üzücüdür. Eğer öyleyse bunu yapanları kınıyorum. Bu açık bir provokasyondur Kentimizin dinamiklerini karşı karşıya getirmek anlamındadır. Bunu yapanın iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. Büyükşehir Belediyesinde bir hak mücadelesi var, işten çıkarılan insanlar var, siyasi görüşü nedeniyle işten çıkarılanlar var. Bunların kentin huzurunu bozan gelişmelerdir. Bu saldırıyı kınıyorum. Bunların hoş görülmesi mümkün değil, bir taraftan da hem yer değiştirmeler hem sürgünler var. Bu uygulamalarında kentteki gerginliğinin ortadan kalkması için biran önce durdurulması gerektiğini düşünüyorum.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA