ZİRAAT MÜHENDİSLERİ, BORSA VE TEMA’YA SERT TEPKİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ZİRAAT MÜHENDİSLERİ, BORSA VE TEMA’YA SERT TEPKİ!


 

Davultep’de narenciye bahçeleri katledilerek sanayi sitesi yapılması projesinde İl Toprak Kurulu’ndan çıkan ‘Tarıma Elverişli Değildir’ kararına imza koyan bürokratların yanı sıra Ziraat Mühendisleri Odası, Ticaret Borsası ve TEMA yöneticilerine tepki yağıyor!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nden tüm partilerin desteği sonucu oy birliğiyle, Davultepe’de narenciye bahçeleri kesilerek sanayi sitesi yapılmak istenen alan için Toprak Koruma Kurulu’nun skandal raporu ortaya çıktı!

Mersin’in Mezitli ilçesi Davultepe Mahallesi’nde yapılmak istenen sanayi sitesi için bölgenin tarıma elverişli olmadığı görüşünü ortaya koyan rapora 6’sı bürokrat, 4’ü kurum-kuruluş yöneticilerinin her şeyden habersizmişçesine sessiz kalmalarına tepki yağdı.

 

İŞTE O İSİMLER!

Mersin İli Toprak Kurulunun, 11/08/2017 tarih, 2017/8 sayılı “Toplam 342.913.207 hektar yüz ölçümündeki alanın 5403 sayılı kanunun 14.maddesi kapsamında tarım dışı amaçla kullanılmasına oy birliği ile karar verilmiştir” kararı altında imzası bulunan Burhanettin Kocamaz döneminde Mersin Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı olan Serdar Gökçek, dönemin TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Kemal Karağoğlu,

Mersin Ticaret Borsası Temsilcisi İsmail Sarı ve toplantıya katılmayarak şerh de koymayan

TEMA Vakfı Mersin İl Temsilcisi Seyhan Yoldaş.

 

SESSİZ KALANLARA TEPKİ

Mimar Abdullah Yılmaz, sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile bu isimlere ateş püskürerek, “Vitrindekiler hala üç maymunları oynamaya devam ediyorlar..!!!” tepkisi verdi.

Yine araştırmacı yazar Abdullah Ayan da, “Atanmışlardan oluşan emir kullarını bir yana bırakıp şu kurum temsilcilerine bir soralım ilk fırsatta. Örneğin bakalım borsa temsilcisi mersin ticaret borsası adına ne demiş bunca tarım alanı tarım dışına çıkarılırken” diyerek, sesiz kalanlara tepkisini dile getirdi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA