BAŞKAN YILMAZ, ORHUN YAZITLARININ MİRASINA SAHİP ÇIKIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAŞKAN YILMAZ, ORHUN YAZITLARININ MİRASINA SAHİP ÇIKIYOR


 

Haber Merkezi

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, atalarımızdan emanet kalan ve Türk dilinin en eski yazılı belgesi olan Orhun Yazıtları'nı gelecek nesillere ulaştırmanın büyük bir sorumluluk olduğu bilinciyle çalışmalar yapıyor.

Başkan Yılmaz, Türk dili, kültürü ve tarihinin en değerli anıtlarından olan Orhun Yazıtları'nın, minyatür örneğini ve yazıtlar ile ilgili bilgilerin yer aldığı bir kitapçık hazırlattı. Bu çalışmaları, kurum ve kuruluşlara yaptığı ziyaretlerde takdim eden  Başkan Yılmaz, kültürel mirasa verdiği önemle kamuoyunun takdirini kazandı.

 

“ORHUN YAZITLARI, MİLLET OLMA BİLİNCİNİN EN GÜZEL KANITI”

"Milletleri yaşatan onların kültürleridir. Kültürün en temel unsuru da dildir" diyen Başkan Yılmaz, Türk tarihine ışık tutan Orhun Yazıtları'nın Türk dünyasına bir rehber olduğunu söyledi.

Dünü bilmenin, bugünü anlamak ve yarını görmek için son derece önemli olduğunu kaydeden Başkan  Yılmaz;  "Türk kelimesinin, Türk milletinin adı olarak ilk defa kullanıldığı Orhun Yazıtları, tarihimizin ilk yazılı eseri olması bakımından önemli bir kaynaktır. Biz de Toroslar Belediyesi olarak atalarımızdan emanet kalan bu eseri gelecek nesillere ulaştırmanın büyük bir sorumluluk olduğu bilinciyle çalışıyoruz. Yüzyıllar öncesinde yazılmasına rağmen günümüze ışık tutan bu eserin, bundan sonra da her daim yol gösterici olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA