‘AÇACAĞIZ ‘ DEYİP, GİDİYORLAR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘AÇACAĞIZ ‘ DEYİP, GİDİYORLAR!


 

7 yılda 3 kez temeli atılan ve 7 bakan değiştiren Çukurova Havalimanı için bu kez de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan “2022’de tamamlayarak hizmete açılacak” vaadi geldi!

HEDİYE EROĞLU

 

İktidarın vaatten öteye gitmeyen projesi Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı için yine bir açılış tarihi verildi…

Mersin limanında işletici şirket MIP’in tartışmalı projesini temelini atmak için kente gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismanoğlu, ilk olarak Çukurova Havalimanı inşaatına giderek, incelemelerde bulundu. 

Sahadaki incelemeleri sonrasında gazetecilere açıklamalar yapan Karaismanoğlu,  7 yılda 3 kez temeli atılan ve 7 bakan değiştiren proje için açılış tarihi olarak 2022’yi gösterdi.

 

FİZİKİ GERÇEKLEŞME YÜZDE 92,3

“Mersin ve Çukurova bölgesinde de, yöremizin çehresini değiştirecek, geleceğe hazırlayacak stratejik adımlarla ilerliyoruz” diyen Bakan Karaismanoğlu, “Hükümetlerimiz döneminde Mersin’deki yatırımlarımız 11 milyar 507 milyon TL harcama yaptık. Mersin’i, bölgesinde ve Doğu Akdeniz çağında ulaşım, deniz ticareti ve nükleer enerji merkezi haline getirmek yolunda şimdiden önemli aşamalar kaydetti.

Şuanda içinde bulunduğumuz Çukurova Havalimanımızın alt ve ast yapı inşaat çalışmalarına hızla devam ediyoruz. İnşaatımızı, pek çok benzer büyüklükte ki projede olduğu gibi ‘altyapı’ ve ‘üstyapı’ şeklinde iki farklı ihale kapsamında ele aldık. Havaalanının altyapı inşaatına 2017 yılının başında başladık. Bugüne kadar yüzde 92,3 oranında fiziki gerçekleşme kat ettiğimiz çalışmalarımızı inşallah yıl sonuna kadar tamamlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

Çukurova Havalimanı’nın üst yapı inşaatlarını, yap-işlet-devret yöntemi ile yapıldığını da anımsatan Karaismailoğlu, “Birinci etap inşaatları için 60 bin metrekarelik İç-Dış Hatlar Terminal Binası, 30 bin metrekarelik kapalı otopark ve viyadük, 6 adet sabit ve hareketli yolcu köprüsü, DHMİ Hizmet Binası, teknik blok ve kontrol kulesi, kaza ve yangın istasyonu, güç merkezi, akaryakıt istasyonu, atık su arıtma tesisi, ısı merkezi ve depolar, uçak yakıt hidrant tesisi ile peyzaj alanları yer alacak. Proje kapsamında 3 bin 500 metre uzunluğunda pist ile yine aynı uzunlukta taks yolu yapıyoruz.

Birinci Etabı, inşallah 2022'de tamamlayarak, havalimanımızı hizmete açacağız. Yap işlet devret ihale usulü ile yapılacak üstyapı (terminal ve mütemmim yapılar) için görevli şirket toplamda 155 milyon euro yatırım yapacaktır”.

Çukurova Havaalanı’nın üstyapı ihalesi de birçok kez iptal edilmişti. Son ihaleyi Kozuva Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren iki firma kazanmıştı. Kozuva Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, son seçimlerde AKP’den Çerkezköy Belediye Başkan adayı olmuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA