MEÜ’DEN ONLİNE OTİZM SÖYLEŞİSİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ’DEN ONLİNE OTİZM SÖYLEŞİSİ


 

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü tarafından, “Otizm Üzerine Söyleşiler Etkinliği” çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Öğr. Gör. Pelin Kılınç Özüölmez’in gerçekleştirdiği ‘Otizm Üzerine Söyleşiler’ adlı etkinlikte; Özel Eğitim Öğretmeni Duran Melih Türer ve Sosyal Hizmetler Programı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fahri Özsungur ile birlikte otizm konuşuldu.

Dört oturum halinde gerçekleştirilen çalışmanın konu başlıkları arasında otizm ve çocuk, otizmli çocukların eğitimlerinde aile ve ilişkilerin önemi, otizmde eğitimin rolü ve otizmde güncel sorunlar yer aldı.

 

OTİZM NASIL AŞILIR?

Etkinlikte, eğitimci Duran Melih Türer, ağırlıklı olarak otizmin uygun, doğru ve etkili yöntemlerle nasıl aşılabileceği üzerinde durdu. Bireysel eğitimin önemine değinen Eğitimci Türer bu kapsamda kurumlar arası iş birliği ve erken tanının da tedavi sürecinde belirleyici bir role sahip olduğunun altını çizdi.

Sosyal hizmet alanının politika geliştirme noktasında önemli bir işleve sahip olduğunu belirten Doç. Dr. Fahri Özsungur da, bakım konusunun Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile ortak bir düzeyde ilerlemesi gerektiğini ifade etti. Aile, eğitmen ve çocuk arasındaki üçlü dengenin sağlanabilmesinin sosyal uyuma da önemli katkı sağlayacağını dile getiren Doç. Dr. Fahri Özsungur, eğitmenlerin taleplerinin de ayrıca değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

 

FARKINDALIK GELİŞTİRİLMELİ

Öğr. Gör. Pelin Kılınç Özüölmez ise otizm üzerine farkındalığın geliştirilmesi konusuna değindi. Özellikle tanı sonrası süreçte çocuğun ve ebeveynin çeşitli türden zorluklarla karşılaşabilme olasılığına dikkat çeken Öğr. Gör. Pelin Kılınç Özüölmez, bilinçlenmeyle beraber oluşacak sosyal desteğin de altını çizdi.

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Sosyal Hizmet ve Danışmanlık bölüm öğretim elemanları, alan öğrencilerine çeşitli tavsiyeler ve önerilerde bulundu. Sosyal hizmet alanında geliştirilebilecek proje ve fikirlerin tartışıldığı tüm oturumlarda öğrencilerin konuklara yöneltmiş olduğu sorular da yanıtlandı.

Oturumların sonunda Özel Eğitim Öğretmeni Duran Melih Türer’e katkılarından dolayı teşekkür edilerek Sosyal Hizmetler Programı olarak gerçekleştirilecek farklı etkinliklerde öğrencilerle yeniden buluşulması temennilerinde bulunuldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA