"SAVAŞA KARŞI BARIŞI, ÖLÜME KARŞI YAŞAMI SAVUNUYORUZ" | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

"SAVAŞA KARŞI BARIŞI, ÖLÜME KARŞI YAŞAMI SAVUNUYORUZ"


 

Haber Merkezi

 

DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, Mersin Emek ve Demokrasi Platformu adına İsrail devletinin Filistin halkına saldırılarıyla ilgili bir basın açıklaması yaparak, Barış ve Adalet çağrısında bulundu.

 

Kemal Göksoy; “Emperyalist işgalci İsrail devleti, Filistin halkına saldırılarını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Doğu Kudüs’ün Şeyh Cerrah mahallesinde yaşayan Filistinlilerin evlerinin boşaltmak istenmesi üzerine başlayan gerginlik sonucu çıkan olaylarda İsrail askerleri tarafından Filistin halkına ateş açıldı ve dokuzu çocuk en az 26 Filistinli yaşamını yitirdi, yüzlerce Filistinli de yaralandı.  Savunmasız halka yapılan polis saldırılarının hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Ortadoğu’yu kana bulayan ABD-İsrail emperyalizmi, yıllardır sürdürdüğü bağımsızlık mücadelesinde Filistin halkının direnişini kıramadı. Tüm dünyaya örnek olan Filistin direnişi bütün coğrafyaya örnek oldu.

 

“İSRAİL İNSANLIK SUÇU İŞLEMİŞTİR”

Filistinlilere yönelik sürdürülen taciz ve saldırı dalgası, Doğu Kudüs’ün İsrail tarafından işgalinin yıl dönümünde güvenlik güçlerinin Mescid-Aksa’da nöbet tutan Filistinlilere göz yaşartıcı kimyasal ajanlar, plastik mermi ve ses bombası kullanarak yaptığı müdahaleyle yeni bir boyut kazandı.

Filistin halkına yapılan haksız saldırı devam ederken, bir yandan da İsrail güvenlik güçleri Filistin Kızılay ekibi gibi yaralılara hizmet veren sağlık ekiplerine de saldırmış ve uluslararası hukuku, en önemlisi en temel insan hakkı olan yaşam hakkını ihlal ederek savaş ve insanlık suçu işlemiştir. 

Emperyalist işgalci İsrail devletinin Filistin halkına yaptığı bu saldırıların hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Başta ABD olmak üzere emperyalist ülkeler tarafından desteklenen ve kışkırtılan bu saldırılar, 70 yıldır aynı taktiklerle örgütlenmiş ve bugüne değin on binlerce Filistinlinin ölümüne yol açmış, yüzbinlerce Filistinli de yaralanmış, yerlerinden, yurtlarından ayrılmak zorunda kalmışlardır.

 

“DÜNYANIN HER YERİNDE DİRENEN HALKLARIN MÜCADELESİ EMPERYALİZMİ YENECEKTİR.”

Filistin halkının verdiği bu haklı ve meşru mücadele ABD-İsrail emperyalizminin yok etme pratiğiyle engellenemez. Geçmişte olduğu gibi bugün de Doğu Kudüs’te savunmasız halka saldıran ve onları öldüren işgalci İsrail, Filistin topraklarında kendi meşruiyetini sağlayamayacaktır. İsrail devletinin direnen Filistin halkının mücadelesini kırmak için sürdürdüğü saldırılar başarılı olamayacak. Dünyanın her yerinde direnen halkların mücadelesi emperyalizmi yenecektir. Bu vesile ile başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası toplumu da Filistin halkına yönelik zulme karşı etkin ve samimi tutum almaya, barış ve adaleti tesis etmeye çağırıyoruz. Mersin Emek ve Demokrasi Platformu olarak yaşamdan yana tutum almaya, barış ikliminde ısrarcı olmaya devam edeceğiz ve savaşa karşı barışı, ölüme karşı yaşamı savunacağız.” dedi


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA