CHP’Lİ YÖNETİCİLERDEN, ENGELLİ DERNEKLERİNE ZİYARET | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’Lİ YÖNETİCİLERDEN, ENGELLİ DERNEKLERİNE ZİYARET


 

Haber Merkezi

 

CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, CHP Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi-İmar A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan, Büyükşehir Meclis üyesi Av. Ünzile Kuru, partili ilçe yöneticileri ile Kadın ve Gençlik Kolları yöneticileri, Türkiye Sakatlar Derneği ile Görme Engelliler Derneği’nin Tarsus Şubelerine ziyaret gerçekleştirdiler.

 

Tarsus Sakatlar Derneği Başkanı Ali Çelik, Talasemi Derneği Başkanı Emine Türkel, Görme Engelliler Derneği Başkanı Fikri Topuz ve üyeler tarafından karşılanan Başkan Ozan Varal ve CHP heyeti, samimi bir sohbet gerçekleştirdiler. CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, her zaman engelli bireylerin yanlarında olduklarını vurgulayarak, “Özel gereksinimli siz değerli yurttaşlarımızın, hem yaşam koşullarının iyileştirilmesi, hem de sosyal hayata daha fazla uyum sağlaması açısından, partimizin detaylı çalışma programları bulunmakta. Malum pandemi nedeniyle, toplumun tüm kesimleri ciddi sorunlarla karşılaşmış durumda. Fakat CHP’li Büyükşehir, il ve ilçe belediyeleri, bu süre zarfından sosyal belediyeciliğin, toplumcu anlayışın en güzel örneklerini sergiledi ve sergilemeye de devam etmekte. Bugün Mersin Büyükşehir Belediyemiz, evde sağlık ve bakım hizmetlerinden, yemek ve koli dağıtımına; bunların yanında zorlu süreçte moral-motivasyonun üst seviyelere çıkması adına da kültürel faaliyetlerine uzaktan da olsa devam etmektedir. Aynı şekilde Tarsus Belediyemizin de siz değerli engelli bireylerimize yönelik koli dağıtımından, farklı dokunuşlara kadar hizmetleri mevcuttur” dedi.

Türkiye’de engelli bireylerin sorunlarının her zaman ihmal edildiğini ve bunun çok üzücü olduğunu ifade eden Başkan Varal, “İktidarların hatalı politikaları nedeniyle, engelli bireylerin sorunlarına çözüm bulunamamış, aksine sorunlar daha da artmıştır. Maalesef ki AKP iktidarı döneminde bunların daha da çoğaldığı net şekilde görülmekte” şeklinde konuştu.

 

Tarsus 'un en özel insanlarıyla bir arada olmaktan çok mutlu olduğunu belirten Varal,  “Tüm engelli kardeşlerimiz adına, ülkemizin engelsiz, erişilebilir bir ülke olması için mücadele edeceğiz.  Toplumun borçlu olduğu kesimlerle bir aradayız. Engelliler, bir ülkede hayata katılamıyorsa, dahil olamıyorsa, iktidar başarısız olmuştur. Şunu unutmamak gerekir ki herkes engelli adayı. 'Beni ilgilendirmiyor' diyen hassasiyet göstermeyen hiçbir yönetici başarılı olamaz. Sizler, bizim başımızın tacısınız" dedi.

 

“Elbette umutsuzluğa kapılmaya gerek yok. CHP iktidarında engelli bireylerin sıkıntılarını 365 gün dert edineceğiz ve sorunlarını biz çözeceğiz” vurgusunda bulunan ilçe Başkanı Av. Ozan Varal,  “Bugün ülke nüfusunun %60’ından fazlasının yaşadığı yerleşim yerlerinde CHP’li yerel yönetimler iş başında. Her biri birbirinden değerli başkanlarımız görev başında. Rantı kesen, şişirme faturaları ortadan kaldıran, kamu kaynaklarını birilerinin cebine akmasına ket vuran CHP’li belediyelerimiz, bunları halkına sosyal hizmet olarak ulaştırmakta, belediye ile halk arasında gönül köprüleri kurmaktadır” diye konuştu.

 

Başkan Varal, “Siz değerli engelli bireylerimizin yaşadıkları sorunların asgari düzeye inmesi en büyük arzumuz. Daha yaşanabilir Türkiye’de, engelliler için de daha yaşanabilir bir hayat ortaya çıkacaktır. Bunu da el birliğiyle başaracağız. Dünya Engelliler Haftası’nın sağlık ve umut dolu yarınlara vesile olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Başkan Ozan Varal ve CHP’li yöneticiler, dernek başkan ve yöneticilerine, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin pandemi sürecinde evde kalan vatandaşlara moral sağlamak amacıyla Türkiye’nin birbirinden değerli yazarlarına ait öykülerin derlendiği ‘Evde Kalmış Mersinlilere Öyküler’ adlı bir kitabı ve çeşitli armağanları verdiler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA