19 YAŞINDA KADINA YÖNELİK ŞİDDETE TEPKİ İÇİN KİTAP YAZDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

19 YAŞINDA KADINA YÖNELİK ŞİDDETE TEPKİ İÇİN KİTAP YAZDI


 

Mersin’de yaşayan 19 yaşındaki Eray Gürdal, ’kadına şiddet’ konulu ’Glayöller’ isimli ilk kitabını çıkardı.

Edebiyat Fakültesi birinci sınıf öğrencisi Eray Gürdal, Türkiye’nin gündeminden bir türlü düşmeyen kadına şiddete dikkat çekmek amacıyla bir kitap yazdı. Kadınlara, hayvanlara ve hiçbir canlıya şiddetin yaşanmadığı bir dünya hayal eden Gürdal, Covid-19 salgınında 20 yaş altına gelen sokağa çıkma yasağını da fırsat bilerek aklında kurguladığı kitabını yazıya döktü.

Kitap yazmaya 2019 yılında başladığını anlatan Gürdal, Covid-19 pandemisi öncesinde Türkiye’nin gündeminin hemen hemen her gün kadına yönelik şiddet olduğunu ve kendisinin de bu durumdan etkilendiğini söyledi. Aklında bir kitap yazmak olduğunu ancak konuyu bir türlü belirleyemediğini kaydeden Gürdal, "Kadına yönelik şiddet beni etkileyince bu konuyu tercih ettim. Kitabı yazmak için bu konuda birçok kitap okudum. Kafamda karakterleri belirledim ve yazmaya başladım" dedi.

Kitapta yazdığı karakterlerin yüzde 80’inin kurgudan oluştuğunu kaydeden Gürdal, "Kitabı tam 1 yılda yazdım. 13 bölümden oluşuyor ve 71 sayfa. Okuyucuların sıkılmadan rahatlıkla okuyabileceği bir kitap oldu. Kitabı yazarken özellikle yaşıtım ve benden büyük insanlara mesaj vermek istedim güçlerinin kadınlara yetmeyeceğine dair. Kadınla erkeğin eşit olduğuna dair mesaj vermek istedim" ifadelerini kullandı.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA