İNANMAYIN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İNANMAYIN!


 

Davultepe’de sanayi sitesine dönüştürülmek istenen tarım arazilerinin acele kamulaştırma kararının yürütmesinin durdurulması için açılan davanın reddedilmesi üzerine bazı kişilerin arazi sahiplerini arayarak davanın kaybedildiği gibi bir algı oluşturmaya çalıştığı iddia edildi. Arazi sahiplerinin avukatı Kübra Erşahin, “Sanayi sitesi kooperatif başkanı davayı kaybetmişiz gibi kamuoyu oluşturmaya çalışıyor. Böylelikle insanların elinden tapusunu alacak. Bakanlığa ipotek verecek. Oradan kredi kullanarak burayı ancak bu şekilde yapabileceğini biliyor” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mezitli İlçesi Davultepe Mahallesi’nde üzerinde binlerce narenciye ağacı olan yaklaşık 400 dönüm tarım arazisinin sanayi sitesine dönüştürülmesi için Cumhurbaşkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı çıkmıştı. Acele kamulaştırmada yürütmenin durdurulması için üreticiler adına Avukat Kübra Erşahin tarafından açılan davada yürütmenin durdurulması talebi reddedildi.

Avukat Kübra Erşahin gelinen süreç ile ilgili gazetemize bilgi verdi. Tarım arazilerinin konut alanı olduktan daha sonra sanayi alanına çevrildiğini ifade eden Erşahin, “Buradaki 420 dönümün yüzde 70’i eski tapu yani 70 yıllık tapular. Diğeride 2-B’den alınan topular. 40’dönümde içinde orman arazisi var. Konut alanı olduğunda dahi vatandaşlar burada konutu değil tarım yapmayı tercih ettiler. Burada insanlar tarımla geçimlerini sağlıyor” dedi.

 

“BİZ İŞGALCİ DEĞİLİZ”

Ağaçların kesilmesine ve tarım alanlarının sanayiye çevrilmesine karşı çıktıkları için Mezitli Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanının kendilerine ve arazisi olanlara işgalci dediğini anlatan Erşahin, “Bizi devlet arazisini işgal etmiş gibi göstermeye çalışıyor. Ben burada açtığım bütün davalarda müvekkillerimin tapularını sundum. 90 tane dava açtım. Zaten acele kamulaştırmaya dava açmanın birinci kuralı elinde tapuların olacak. Tapu olmadan hak sahibi olmadığın için dava açamazsın. Tapularımızı sunduk. Buralar hazine arazisi dediler ama biz topularımızı sunduk” dedi. 2019’un 6. ayında burası organize tarım bölgesinden küçük sanayi alanına çevrilmesi istendiğini anlatan Erşahin “Bunu Kooperatif Başkanı talep ediyor. Mezitli Belediyesi’ne yazı yazıyor. Mezitli Belediye Büyükşehir Belediyesi’ne gönderiyor. Bu Büyükşehir Belediye Meclis Komisyonuna geliyor. Acele kamulaştırma çıkarıyorlar. Şu anda acele kamulaştırma dosyaları devam ediyor. Yürütmeyi durdurma için Danıştaş’a dava açmıştık. Şu anda sadece yürütmeyi durdurma talebimiz reddedildi. Çünkü burada yürütülen bir işlem yok. Yürütülen ağaç kesimi yok, ev yıkımı yok. Yürütülen bir idari işlem yok. Biz davalarımızı açarken önce yürütmeyi durdurma talebi diye açarız. Dosyalarda daha işin esasına geçilmedi” ifadesini kullandı.

 

“VATANDAŞI KORKUTARAK ANLAŞMAYA ZORLUYOR”

Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı’nın davayı kaybetmişler gibi kamuoyu oluşturma çalıştığını öne süren Erşahin, “Böylelikle insanların elinden tapusu alacak. Bakanlığa ipotek verecek. Oradan kredi kullanarak burayı ancak bu şekilde yapabileceğini biliyor. Vatandaşın rızası olmadan yapamaz. Vatandaşı korkutarak “Bak bugün benimle anlaşmazsan yarın yerin daha ucuza gidecek” diyor. “Ben sana değerinden fazla para vereceğim” diyor. Vatandaşı anlaşmaya zorluyor. Vatandaş ise anlaşmak, yerinden vazgeçmek istemiyor. Milleti korkutuyor. Beni yıldırmaya çalışıyor. Avukat Kübra Erşahin davalardan para topluyor diye sözler çıkarıyorlar. Ben bu davalarda 1 lira dahi avukatlık ücreti almadım.  Babamın bu 420 dönüm arazide 1 metre tapulu arazisi yok. Beni ve babamı kullanarak bizi yıldırmaya çalışıyorlar. Babamın çak az bir yeri giriyor. Ondada tapuyu babama vermemişler. Belediye tedbir koydurduğu için şu an tapulu yeri yok. Çok cüzi bir miktar giriyor. 8 metre mi ne giriyor” şeklinde konuştu.

Erşahin sürecin bundan sonra nasıl işleyeceği ile ilgili ise şunları söyledi: “Bu işin iki yönü var. İşi kökünden çözmek için planları değiştirirsin yada şu an acele kamulaştırma kararı çıktı onu durdurursun. Biz Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile 3 hafta önce görüştük. Muhtarlarında olduğu toplantıda bize destek vereceğini söyledi.” 

 

“HALKIN DİRENCİ VAR”

Planların değişmesi için ise bütün partilerin uzlaşması gerektiğini vurgulayan Erşahin şöyle devam etti:  “Şu an partilerle görüşmemizde itirazları kabul edeceklerini söylediler. Planlardan 100.000’lik plana 247 itiraz oldu. 5.000’lik plana ben bütün vatandaşların itirazlarına tek dilekçe ile itiraz ettim. Orada çok sayıda insanın itirazı var. Şimdi 1.000’lik plana itirazımız var. Bunun için bine yakın itiraz oldu. Bu itirazlar Mezitli Belediyesi’nden Büyükşehir’e geldi. Büyükşehir’de hala komisyonlarda görüşülmedi. Aldığımız duyumlara göre itirazlar kabul edilecek. Madem ki bir acelelik hali var belediye 1000’lik planı onaylayıp işlem yapabilir. Neden yapmıyor. 1000’lik plan komisyona bile gelmedi. Acelelik yok. Kanuna göre olağan üstü bir hal olması gerekir. Böyle bir durum yok. Burada birisi siyasi gücünü kullanarak bu aşamaya kadar getirdi. Bundan sonra halkın direnci var. Halk istemiyor. Mersin’deki bütün STK’lar ve İKK yerin sanayi için yanlış olduğunu tarım arazisi olduğunu raporladı”

 

“BENİ VE HALKI YILDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Acele kamulaştırma kararında yürütmenin durdurulması için açtıkları davanın reddedilmesi üzerine insanların aranıp mesajlar atılarak bütün davaların kaybedildiği gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldığını vurgulayan Erşahin şunları söyledi: “Beni yıldırmaya çalışıyor. Ben yılarsam insanları kandırması daha kolay olacağını sanıyorlar. Müvekkillerime, muhtarlara mesaj atıyorlar. Başkan muhtarlara bizzat kendisi mesaj atıyor. Müvekkillerime ise yardımcıları atıyor. Davayı kaybettiniz diye. 150 tane müvekkilim var beni arıyor. Yürütmeyi durdurma talebimiz reddolunca davayı kaybettiniz diye bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Bu davayı açalı 5 ay oldu. Daha işin esasına girilmedi. Biz Davultepe olarak vazgeçmedik. Topraklarımız arkasındayız. Her zaman mücadelemizi vereceğiz. Burada merkezden değil yerelden bir hukuka aykırılık yapıldı. Merkezin haberi yok. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi diyor ama merkezi idarenin buradaki hukuka aykırılıktan haberi yok. Yerelde yapılan bir haksız var. bu haksızlıktan Ankara’nın haberi yok. Bu dava daha 1-2 yıl sürecek.”

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA