YURT DIŞINDA EĞİTİM İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YURT DIŞINDA EĞİTİM İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI


 

Haber Merkezi

 

Mersin Yenişehir Belediyesinin, kardeş belediyesi Almanya Neustadt an der Weinstrasse Belediyesi işbirliği ile hayata geçirdiği “Yenişehir Gençlere İstihdam için Avrupa’da Eğitim Fırsatları Sunuyor” projesine başvurular başladı.

Yenişehirli gençlere Almanya’da eğitim ve iş imkânı sağlayacak proje ile her yıl 18-30 yaş arasındaki iki genç Almanya’nın Neustadt kentine giderek 3 yıl fizyoterapi eğitimi alacak ve orada çalışma fırsatı yakalayacak.  Proje başvuruları “arge.yenisehir.bel.tr” web sitesi üzerinden online olarak alınacak ve 13 Temmuz’da sona erecek.  Geçtiğimiz günlerde Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Almanya Neustadt an der Weinstrasse Belediye Başkanı Marc Weıgel ve Diakonissen-Stiftungs-Krankenhaus Speyer Sağlık ve Sosyal Eğitim Merkezi Fizyoterapi Okulu Müdürü Jonas Sewıng arasında işbirliği anlaşması imzalanmıştı.

 

BAŞVURU TAKVİMİ YAYIMLANDI

“Yenişehir Gençlere İstihdam için Avrupa’da Eğitim Fırsatları Sunuyor” projesinin başvuru takvimi de yayımlandı. Ön başvurusu kabul edilen adayların ilanı 14 Temmuz 2021 tarihinde yapılacak. 13 Temmuz Salı günü Yenişehir Belediyesi Akademi’de yapılacak ve çoktan seçmeli 60 sorudan oluşacak birinci aşama Almanca dil sınavının sonuçları ise 26 Temmuz Pazartesi günü açıklanacak. 28-29 Temmuz tarihlerinde Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde birinci aşama dil sınavını geçen adaylar için Almanca konuşma, yazma ve anlama seviyelerinin ölçüleceği ikinci aşama Almanca sınavı yapılacak. Dil sınavlarını başarıyla tamamlayan adaylar 30 Haziran Cuma günü Yenişehir Belediyesi Akademi’de Psikolojik Değerlendirme Testine tabi tutulacak.  9 Ağustos Pazartesi günü ise mülakata katılmaya hak kazanan adaylar açıklanacak. Mülakatlar ise 11-12 Ağustos tarihlerinde Yenişehir Belediyesi Akademi’de yapılacak.  Almanya’da fizyoterapi eğitimi almaya hak kazanan iki kişi 20 Ağustos Cuma günü açıklanacak. Adaylar başvuruları ile ilgili tüm süreçleri “arge.yenisehir.bel.tr” web sitesi üzerinden takip edebilecek.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA