KUSKAN MAHALLESİ GÜNLERDİR SUSUZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KUSKAN MAHALLESİ GÜNLERDİR SUSUZ!


 

Gülnar’a bağlı 2 bin 500 nüfuslu Kuskan Mahallesi ana su barosunda meydana gelen arıza nedeniyle Cuma gününden beri susuzluk çekiyor. MESKİ ekipleri 4 gün sonra arızayı bulabildi ancak hattın uzunluğu ve depoların dolmasının zaman alacak olması nedeniyle mahallenin suya kavuşmasının 1-2 günü alabileceği belirtiliyor. Sıcak yaz gününde susuzluk çeken köylüler, uzun süre arızayı tespit edemeyen MESKİ ekiplerine tepkili.

HEDİYE EROĞLU

 

Gülnar ilçesine bağlı Kuskan Mahallesi sıcak yaz mevsiminde 4 gün susuzluk çekti. Kuskan Mahallesi’nin Ilısu Şelalesi’nde içme suyunu karşılayan yaklaşık 35 kilometrelik boru hattında geçen Cuma arıza meydana geldi. MESKİ ekipleri yüzeyde yaptıkları çalışmalara rağmen arızayı uzun süre tespit edemedi. Yapılan çalışmaların ardından 4 gün sonunda arıza bulunarak patlayan boru yapıldı.

Ancak hattın uzun olması ve depoların dolmasının zaman alacak olması nedeniyle mahallenin suyuna kavuşması 1-2 günü bulacağı belirtiliyor. Geçimini hayvancılık ve çiftçilikle sağlayan köylüler çaresizlik içinde sularının geleceği günü bekliyor. Köylüler borunun patladığı yeri uzun süre tespit edemeyen MESKİ ekiplerine tepki gösteriyor.

 

MUHTAR GÜNDÜZ: “SUYA KAVUŞMAMIZ 1-2 GÜN SÜREBİLİR”

Kuskan Muhtarı Osman Gündüz, yaklaşık 35 kilometre uzaklıktaki Ilısu Şelalesi’nden içme suyu sağlanan boruda yaşanan patlak nedeniyle köylerine Cuma gününden beri su verilemediğini söyledi. MESKİ ekiplerinin yüzeysel yaptığı çalışmada borunun nereden patladığının 4 gün tespit edilemediğini ifade eden Gündüz, Salı gecesi patlağın tespit edilebildiğini ve arızanın yapıldığını söyledi. Mesafenin uzun olması ve depoların dolmasının zaman alacak olması nedeniyle suyun mahallelerine henüz ulaşamadığını anlatın Gündüz, 1-2 gün daha mahallelerinin susuz kalacağını kaydetti. Gündüz, vatandaşların susuzluk nedeniyle büyük mağduriyet yaşayarak ne yapacağını bilemez hale geldiğini söyledi.

Önceki dönem Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Mustafa Talip Kara ise vatandaşları sosyal medya hesabından uyardı. Kara, arıza yapılsa bile hattın su ile dolmasının yaklaşık 3-4 günü bulacağını ifade etti. 

 

MAHALLE SAKİNİ KÖĞCE: “MAHALLE OLARAK MAĞDURİYET YAŞADIK”

Mahalle sakinlerinden Eyüp Köğce de Cuma gününden beri sularının akmaması nedeniyle büyük mağduriyet yaşadıklarını söyledi. Yetkililere seslerini duyuramamaktan yakınan Köğce, “Sıcak yaz gününde köyümüzdeki insanlar hayvanları ile birlikte zor günler geçiriyor”şeklinde konuştu.  

Tepkisini sosyal medya hesabından  da sürdüren Köğce şunları kaydetti: “MESKİ kendi içinde özelleşip şirket içinde şirket kurup, işten anlayan elemanları işten çıkarırsanız, sürgüne gönderirseniz sonuç: 4/5gündür var olan suyu akıtamadılar. Sahipsiz Gülnar, sahipsiz Kuskan, Her şey çok güzel oluyor.”

 

MESKİ’DEN TUHAF SAVUNMA: “HATTIN UZUN OLMASI VE COĞRAFİ YAPI NEDENİYLE SU YÜZEYE ÇIKAMAMIŞ”

MESKİ ise arızanın giderilmesinin ardından yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Gülnar ilçesi Kuskan Mahallesi Ilısu kaynağından beslenmektedir. 280’lik isale hattından 35 kilometre cazibeli su ile Kuskan mahallesine iletilmektedir. 26.06.2021 tarihinde gece suların gelmemesi üzerine ekiplerimiz hattı taramıştır. Hattın uzun olması ve arazinin coğrafi yapısı sebebiyle su yüzeye çıkamamıştır. Hat baştan sona dinlenerek arızalar tespit edilip sorun çözülmüş, 29.06.2021 tarihi gece 02.30 da depoya su ulaştırmıştır.”


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA