MERSİN İŞKUR NORMALLEŞME SEFERBERLİĞİNDE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN İŞKUR NORMALLEŞME SEFERBERLİĞİNDE


 

Haber Merkezi

Mersin Çalışma İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, işverenlere yönelik faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.

Mersin İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Halil Bozkurt, İş ve Meslek Danışmanları İpek Yıldırım ve Özlem Yüzbaşıoğlu ile kısa çalışma ödeneğinin Haziran ayında son bulması ve normalleşme süreci ile işletmelerin çalışmalarını yoğunlaştırması sebebiyle Tarsus-Mersin Organize Sanayide farklı sektörlerde faaliyet gösteren işletmeleri yerinde ziyaret ederek firma yetkilileri ile görüştü.

Ziyaretlerinde bulunulan İntertim Orman Ürünleri, Memişoğlu Tat Bakliyat, Yörük Süt, Yumy Meyve Suları firma yetkililerine, teşvik ve destekler hakkında bilgiler veren Bozkurt, işletmelerin kendilerine iş başvurusunda bulunan adaylara, İŞKUR’un İşbaşı Eğitim Programı ile sağlanan genel sağlık sigortası primi ve çalışan maaşı desteği ile maliyetsiz olarak eğitim verme fırsatı yakaladıklarını anlattı. Dolayısıyla kişilere kendi sahalarında tecrübe kazandırarak kalıcı istihdama hizmet etmesi sebebiyle yoğun olarak bu programın işletmeler tarafından tercih edildiğini belirten Bozkurt, ayrıca Mesleki Eğitim İşbirliği protokolü (MEGİP) ile personellerin teorik bilgilerle tecrübe kazanması sonrasında ise istihdam seferberliği ile sağlanan teşviklerin işgücü piyasasına sağlam temel oluşturduğunu ifade etti. İşveren ve iş arayan adaylar için kazan kazan ilkesi ile uzun süreli istihdama hizmet eden program ve teşviklerle İŞKUR olarak her zaman işgücü piyasasının bu iki güçlü tarafının yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayan Bozkurt, normalleşme sürecinin hayırlı olması temennilerinde bulundu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA