MESKİ KAYIP- KAÇAK PEŞİNDE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MESKİ KAYIP- KAÇAK PEŞİNDE


 

Haber Merkezi

 

MESKİ Merkez İşletmeler Dairesi Başkanlığı Kayıp-Kaçak Şube Müdürlüğü, 1 Nisan 2019’dan bu yana Akdeniz’de 320, Toroslar’da 420, Yenişehir’de 208 ve Mezitli’de 67 olmak üzere toplam 1015 adet yüzeye çıkmayan arıza tespit ederek, kayıp-kaçakları giderdi. MESKİ ekiplerinin arızalara hızlı müdahalesi sayesinde kayıp-kaçaklar kısa sürede giderildi ve su kayıplarının önüne geçildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde Mersin’i kaliteli ve modern altyapı ağlarıyla buluşturan Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ), suda kayıp-kaçağa izin vermiyor.

MESKİ Genel Müdürlüğü Merkez İşletmeler Dairesi Başkanlığı Kayıp-Kaçak Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 1 Nisan 2019’dan bu güne kadar Akdeniz’de 320, Toroslar’da 420, Yenişehir’de 208 ve Mezitli’de 67 olmak üzere toplam 1015 adet yüzeye çıkmayan arıza tespit edilerek, yaşanan kayıp-kaçaklar kısa sürede giderildi.

 

ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

MESKİ Merkez İşletmeler Dairesi Başkanlığı tarafından 2 yılda 4 merkez ilçede (Akdeniz, Toroslar, Yenişehir, Mezitli) toplam 156 bin 564 metre içmesuyu, 45 bin 166 metre kanalizasyon, 13 bin 480 metre yağmursuyu şebekesi yenileme çalışması yapıldı. 132 adet içmesuyu deposu yenilenirken, 41 adet içmesuyu deposunun da tadilatları tamamlandı.

 

68 TESİS DAHA SCADA’YA DAHİL EDİLECEK

Kaynaktan atıksu arıtılmasına kadar suyun tüm döngüsünün takip edildiği teknolojik donanımlara sahip Veri Tabanlı Denetim ve İzleme Sistemi (SCADA) Merkezi’ne toplam 256 tesis aktarılırken, 68 tesisin daha sisteme dâhil edilmesi planlanıyor. Mersin’in tüm noktalarında içmesuyu şebekeleri, atıksu göstergeleri, içmesuyu ve basınç değerlerinin kontrollerinin 7/24 izlendiği SCADA’ya 50 adet daha DMA bölgesi yapılması hedefleniyor.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA