MESKİ’DEN PANDEMİDE SU KESME TEHDİDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MESKİ’DEN PANDEMİDE SU KESME TEHDİDİ!


 

Mersin’de abone olamadıkları için pandemide suları kesilme tehdidi ile karşı karşıya kalan site sakinleri MESKİ’ye tepki gösterdi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mezitli İlçesi Üniversite Caddesi Egemenlik Kavşağı yanındaki 64 dairenin bulunduğu Beypark Sitesi’nde su abonesi olamayan 20 dairenin suyu kesilme tehdidi ile karşı karşıya. Site sakinleri canlıların yaşam kaynağı olan suyun pandemide kesilecek olmasına tepkili.

Sitenin yöneticisi olan Erdal Elçik, 7’si dükkan 71 dairenin bulunduğu Beypark Sitesi’nin 7 yıl önce yapıldığını söyledi. Bu dairelerde oturanlardan bir kısmı su abonesi olurken diğerlerinin olamadığını ifade eden Elçik, abone olamayanların ise sularını kesilme tehlikesinin bulunduğunu kaydetti. Geçen gün MESKİ ekiplerinin sularını kesmek için geldiğini anlatan Elçik, “MESKİ Kaçak Kontrol Şube Müdürünü aradım. Durumu anlattım. İnsanlar 1 seneden fazla yaşanan pandemi nedeniyle sıkıntılı olduğunu söyledim. Bir insanın yaşam kaynağını kesemezsiniz dedim. Olayı izah ettim. Bir hafta süre verelim ama bir hafta sonra yine ödemeyecekler dedi. İnsanların bir buçuk senedir yaşanan pandemi nedeniyle insanlar evlerine ekmek götüremiyor siz nasıl suyunu kesersiniz dedim. Velhasılı kelam 1 hafta bir opsiyon tanıdılar” dedi.

 

“80-100 KİŞİ MAĞDURİYET YAŞAYACAK”

Bu insanların su borcunun olmadığını anlatan Elçik, “Bizim iskanımız olmadığı için geçen seneye kadar yani pandemi öncesine kadar her ay sayaç endeksini okuyarak ücretini yatırıyorduk. Yerel seçimlerden bir müddet sonra bu elden okumayı iptal ettiler. Gelip aylık kaçak tutanağı tutmaya başladılar. O tutanakla insanlar fahiş fiyattan su parasını ödüyordu. Ondan sonra okunmamaya başlandı. Bu defa su abonesi olmak için alt yapı hizmet bedelini yüzde 2’den yüzde 0,95’e düşürdüler. Geçen sene 7., 8. aydan itibaren iskansız binaların abone olması ile ilgili müracaat kabul edilmesi yönünde meclis karar aldı. Bununla ilgili durumu iyi olanlar kısmen giderek abone oldu. Ancak durumu iyi olmayan 20 daire abone olamadı. Sularının kesilmesi ile 80-100 kişi mağduriyet yaşayacak.  İnsanlar alt yapı bedeli için 1300,1400 lira vermesi gerekiyor. İnsanların cebinde parası yok çalışamıyor. Sıkıntıları var. Aidatını veremeyen insanlar var. Gerekirse cebimden para koyarak işleri yürütüyorum. Belki insanların elinde ekmek parası yok” diye konuştu.

 

“SUYUN KESİLMESİ HAKSIZLIKTIR”

Borcu olmayan insanların suyunun kesilmesinin haksızlık olduğunu anlatan Elçik, “Su borcu var mı bu insanın. Yok. Yoksa niye keseceksin, kesemezsin. Su borcu olsa dahi kanuni işlemi yürütürsün, icra işlemi koyarsın ama suyunu kesemezsin. İnsanların suyunu kesemezsiniz. İnsanları sıkıştırarak abone olmaya zorlarsın ama suyu kesemezsin” ifadelerini kullandı.

2014’te inşaatı tamamlanan siteleri için hala müteahhidin yapması gereken işlemleri bulunduğunu anlatan Elçik, “İskanımızı alamadık. Bununla ilgili mücadele ediyoruz. Son aşamaya getirdik. Bazı eksiklikleri var. bunları tamamladıktan iskan için başvuracağız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA