ESKİ KOCAYA 10 YIL HAPİS | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ESKİ KOCAYA 10 YIL HAPİS


 

Mersin’de eski eşi Hatun Koç’u (28) sokak ortasında pompalı tüfekle vurarak sakat kalmasına neden olan Özkan Yarbi’ye (35) kasten öldürme suçundan 10 yıl hapis cezası verildi. Mersin 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında mahkeme heyeti ceza indirimine gitmedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de eski eşi Hatun Koç’u (28) sokak ortasında pompalı tüfekle vurarak sakat kalmasına neden olan Özkan Yarbi’nin (35) yargılandığı davanın karar duruşması yapıldı. Mersin 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Hatun Koç katılmazken yerine avukatları Bahar Naz Alkan, Battal Gazi İnci, Betül Tokgöz, Nalan Ateş Altuntaş ve Zelal Akgül ile davaya taraf olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları Merve Sarı ile Ufuk Emre ile Mersin Barosu Başkan Yardımcısı Fatma Demircioğlu ile Baro Kadın Hakları Merkezi adına Av. Şirin Güner hazır bulundu.

Tutuklu sanık Özkan Yarbi ise duruşmaya SEGBİS ile katıldı. Cumhuriyet Savcısı daha önceki mütaalasını yineleyerek sanığın kasten öldürmeye teşebbüsten ceza almasını istedi. Hatun Koç’un avukatı Batül Tokgöz, sanık avukatlarının daha önceki savunmalarının kamu vicdanına sığmayacak şekilde olduğunu ifade etti. Olayın Türkiye’nin AİHM’de ceza aldığı Nahide Opuz davası ile benzerlik gösterdiğini ifade eden Tokgöz, sanığın daha önceki mahkemelerde tehditlerini sürdürdüğünü anlattı ve tasarlayarak öldürme suçunun en üst sınırından ceza almasını istedi. Avukat Nalan Ateş Altuntaş ta eylemin yaşama hakkına yönelik bir saldırı olduğunu ifade ederek sanığın daha öncede benzer suçunun bulunduğunu bu nedenle tasarlayarak öldürme suçundan ceza almasını ve tutukluluğunun devamını istedi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı adına duruşmaya katılan avukatlar Merve Sarı ile Ufuk Emre sanığın kasten öldürme suçundan ceza verilmesini ve ceza indiriminin uygulanmamasını istedi.

 

“KEŞKE ELLERİM KIRILSA İDİ ŞEYTANA UYMASAYDIM”

Duruşmaya SEGBİS ile katılan tutuklu sanık Özkan Yarbi ise bir anlık refleks ile yüzünü tüküren ve arabasına yumruk atan Hatun Koç’u korkutmak amacı ile yaptığını söyledi. Öldürme kastının olmadığını ifade eden Yarbi, “Vicdan azabı çektim. Pişmanlık duydum. Kendisini sokakta görsem kafamı çevirir çeker giderim. Bakma yükümlü olduğum annem, babam ve sonradan evlendiğim başka bir kadından olma 2 çocuğum var. Onlara bakacak kimse yok. 26 aydır hapiste yatıyorum. Tahliyemi istiyorum. Keşke ellerim kırılsa idi şeytana uymasaydım. Hatun ile aramızda bir husumet yoktur. Allah işini gücünü rast getirsin” dedi.

Sanık Avukatı Dilan Vural ise Cumhuriyet Savcısının kasten öldürme için mütalaa verse bile bunun olsa olsa kasten yaralama suçu olabileceğini ifade etti. Yarbi’nin öldürme kastının olmadığını anlatan Vural, müvekkilinin tahliyesini ve beraatını istedi.

Son sözü sorulan Özkan Yarbi ise “Pişmanım, adaletinize sığınıyorum. Heyetinizin vereceği karara saygılıyım” şeklinde konuştu.

 

MAHKEME CEZA İNDİRİMİNE GİTMEDİ

Kararını açıklayan mahkeme heyeti sanığı adam öldürmeye teşebbüs suçundan 10 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme heyete ceza indirimine de gitmedi.

Duruşma çıkışı gazetemize açıklama yapan Avukat Nalan Ateş Altuntaş şunları söyledi: “Muhkeme kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası verdi. Teşebbüs aşamasında kaldığı için 10 yıl ceza aldı. Cezada indirim uygulamasına gitmedi. Biz tasarlayarak öldürme suçundan ceza almasını istiyorduk. Bunun uygulasa idi ceza artacaktı. Hiçbir indirim uygulanmaması iyi bir karar. Bu kasten yaralama dosyası idi. Biz kasten öldürme olduğunu söylüyorduk.”

 

OLAYIN GEÇMİŞİ

Merkez Toroslar ilçesi Arpaç Sakarlar Mahallesi'nde 27 Mayıs 2019 tarihinde meydana gelen olayda, iddiaya göre Özkan Yarbi, velayeti 2 yıl önce boşandığı Hatun Koç'ta olan kızını bayram alışverişine götürmek istedi. Bunun üzerine ikili otogar yakınlarında buluştu. Hatun Koç, kızıyla birlikte eski eşinin otomobiline bindi. Özkan Yarbi'nin barışıp yeniden bir araya gelme teklifinde bulunması üzerine ikili arasında tartışma çıktı. Bu sırada şahıs otomobili ıssız bir yöne doğru sürmeye başladı. Durumdan şüphelenen Hatun Koç, yavaşlayan araçtan inip kaçmaya başladı. Bunun üzerine Özkan Yarbi, yanında getirdiği pompalı tüfek ile Hatun Koç'a 3 el ateş etti. Sağ ayağından vurularak yaralanan Hatun Koç hastaneye kaldırıldı. Gözaltına alınan Özkan Yarbi ise tutuklandı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA