“MİLLET BAHÇESİ İÇİN HÜLLE YAPTINIZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MİLLET BAHÇESİ İÇİN HÜLLE YAPTINIZ”


 

Millet Bahçesi’nin tahsisinin Akdeniz Belediyesi’ne verilmesine tepki gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’den, “Hülle yaptınız” tepkisi geldi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 Yılı Temmuz Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in Nisan ayından buyana komisyonda bekleyen 265 milyon TL’lik borçlanma yetki talebinin gündemde yer almaması dikkat çekti.

 

İKTİDAR DESTEĞİ TEPKİSİ

Toplantıda muhalefetten engellenmediğine dair çıkış yapılması üzerine gerilen Başkan Seçer, Türkiye’deki Mülteciler İçin Mali Yardım Programı (FRIT II) Belediye Hizmetleri-1 kapsamında yer alan 3 proje için 39 milyon Avro hibe ve krediyi iktidar desteği ile aldığı ama teşekkür etmediği tepkilerine sert yanıt verdi.

Bu paranın çok önce yapılan program kapsamında Suriyeliler için verildiğini belirten Seçer,

şuanda Hatay, Adana ve Mersin’de 919 bin misafir sığınmacı olduğunu belirtti. Seçer, “Bu savaş olmasaydı, bu inanlar ölmeseydi, bu parada olmasaydı. Orada barışı tesis etsinler Avrupalı dostlarımız, hükümet eden sizlersiniz bu süreci başlatın, barış huzur getirin, kimsenin sizden AB’den para istediği yok. İnsanlar ölmesin, vatanından olmasın biz kendi kaynaklarımız ile Mersin’e zaten yatırım yapıyoruz. Ama benim resmi nüfusum bir milyon 870 bin, bana gelen para bunun üzerinden, bu nüfus üzerinden hizmet et deniyor ama ilaveten 230 bin kayıtlı, bir o kadar da kayıtsız Suriyeli misafirlere hizmet ediliyor.

Ulufe dağıtır gibi bize dağıtılmış bu paralar yine de sağ olun ama alan başka satan başka” dedi.

 

“OTOBÜS ALIMI BEKLİYOR” ÇIKIŞI

Seçer, Akdeniz Belediye Başkanı Gültak’ın, “Akdeniz’de altyapı yok” söylemlerine ise şu yanıtı verdi; “Akla ziyan bir durum. Biz çırpınıyoruz bir şeyler yapmak için. Çarpık kentleşme olduğunu söylüyor, gelir adaletsizliğini görüyor, yolların durumunu bilmiyoruz, getirip, getirip bunu özümüze koymayın. Bunları önümüze koymak insafsızlık. Kendi imkanlarımla elimden geldiğince çalışmalar yapıyorum. Buları kredi ile mi yapıyorum hayır.  Engelleme yok deniyor. Otobüs alımı için 9 aydır bekliyoruz hani engelleme yoktu?”

 

“MİLLET BAHÇESİ İÇİN HÜLLE YAPTINIZ”

Öte yandan Millet Bahçesi’nin tahsisinin Akdeniz Belediyesi’ne verilmesine de tepki gösteren Vahap Seçer, “Kalbinizin en adaletli köşesi ile düşünün; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı Cumhur İttifakına mensup bir belediye başkanı olsaydı Millet Bahçesi Öğretmen Evi’ne mi verilirdi böyle hülle ile. Bunları söylemeyin bana da söylemeyin. Bu hülledir. Şirkete sermaye artırımı yapacaksın, yap. Konuşalım arkadaşlara rica edelim. Gültak iyi niteli deriz. Denizkızı ile millet hizmete kavuştu. Denizkızı’nı 12 milyon 283 bin TL ile devraldım. İlk yıl 1 milyon 914 bin TL yatırım, 2020’de 3 milyon 225 bin TL yatırım yaptım. Sizden 10 milyon TL’lik de sermaye artırımı istedim ama borçları da ödedim. Bu şirketi düzene koyduk. Sizin böyle bir ihtiyacınız varsa hay hay biz yardımcı olalım ama siz hülle ile siz bu Mersin’e ihanet ediyorsunuz. Millet Bahçesi’ni işletmek Öğretmen Evi’nin işi mi? Bizim kadrolarımız var.

Kültür Park biz de değil, gece girilmeyen Atatürk Parkı’nın hizmetlerini biz yapıyoruz ama tahsisi bizde değil. Kültür Park’ta, Atatürk Park’ta ihaleye çıkacağım çıkamıyorum. Anamur’a, Bozyazı’ya tahsis geliyor, yapamıyoruz ama ‘engelleme yok’ deniliyor.

Bunlar da engelleme değil mi, yazık günah değil mi? İller Bankası’ndan bitüm için teminat mektubu alamadığım için aylık 6 bin TL para ödüyorum. ‘Engelleme yok’ derseniz haksızlık etmiş olursunuz” diye konuştu.

 

“KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ SİYASİ MALZEME YAPMAYIN”

Kentsel dönüyüm konusunda ise biz her türlü istişareye açk olduklarını söyleyen Seçer, “Bunu siyaset malzemesi yapmayın. Bu insanlarla ben geleyim beraber oturalım, nereye istiyorsanız gidelim. Oturalım konuşalım. Doğru ne ise bunu anlatalım, size tepki var ise beraber kıralım. Ama bunları siyasete malzemesi yapmak üzüyor.

Davultepe’de de aynı durum. Temcit pilavı gibi aynı konuları açmanın anlamı yok. ‘Siz de oradaydınız’ diyorsunuz. Bunları siyaset malzemesi yapmanın yanlış olduğu kanaatindeyim. Yapmayalım.

Ayrıca İmar İnşaat AŞ’nin sermaye artırımı talebimiz var ve 2020’nin 9’uncu ayından beri bekliyor” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA