AKDENİZ MECLİSİ KARIŞTI! TANSİYON YÜKSELDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ MECLİSİ KARIŞTI! TANSİYON YÜKSELDİ!


 

Akdeniz Belediye Meclisi’nde Başkan Gültak ile HDP arasında yaşanan gerilimde tansiyon yükseldi. Gültak, HDP’li Bedriye Kuş’un, MHP’li Tufan Nenni’ye ‘deve’ dediğini iddia ederek, özür dilenmesini istedi. HDP’lilerin özür dilemeyerek, tepki göstermesi üzerine Başkan Gültak toplantıya ara verdi!

 

HEDİYE EROĞLU

AKP, MHP, HDP BİRBİRİNE GİRDİ!

Akdeniz Belediye Meclisinin Temmuz ayı meclis toplantısında tansiyon yükseldi. Meclisin Dilek temenniler bölümünde HDP’li Meclis Üyesi Bedriye Kuş’un, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ı, meclis üyelerini azarlar nitelikte konuştuğunu söyleyerek eleştirmesi gerilime neden oldu.

 

“ÜZERİMİZE SALIYORSUNUZ”

Kuş’un, “Meclis üyeleri olarak bu halkın iradesi ile buraya geldik. Başkan kadar yetki sahibiyiz. Bir anne babanın çocuğuna terlik sallar gibi, ‘anladınız mı, anlamadıysanız ağzınıza biber sürerim’ gibi tehditler savuran yaklaşım, üslup size yakışmamaktadır. Meclise gelen konularla ilgili evet dediğimizde iltifatlar havada uçarken, ‘hayır’ dediğimizde de ‘Tufan Nenni gibileri üzerinize salarız’ demeniz yanlış” dedi.

 

‘DEVE’ HAKARETİ İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Ancak burada araya giren Başkan Gültak, Bedriye Kuş’un, Tufan Nenni’ye ‘deve’ dediğini iddia ederek, Kuş’u hakaret etmekle suçladı ve özür dilemeye çağırdı.

Bu esnada meclis üyeleri arasında tansiyon yükseldi. Gültak, Kuş’u fitne sokmakla suçlarken, Bedriye Kuş, “Böyle siyaset yapılmaz” tepkisi verdi.

 

“İSPATLAMAYAN ŞEREFSİZDİR”

Başkan Gültak, “Sizin işiniz gücünüz fitne, ortalığı karıştırmak. Benim en çok korktuğum kişiler münafıklar, fitneciler” dedi. Gültak meclis üyelerine Kuş’u tepki vermemekle eleştirirken, Nenni’yi üzerlerine salmakla itham edenlere “İspatlamayan şerefsizdir. Haysiyetsizdir. Sizin işiniz gücünüz mikserlik yapmak” dedi.

 

“HERKES HADDİNİ BİLECEK”

Tufan Nenni ise sataşmaya, “Tufan Nenni birilerine sallıyormuş, atarmış tutarmış, kimse şerefsizlik yapmayacak. Varsa bir bildiği ortaya çıkacak söyleyecek. Ne yaparsak yapalım üzerimize bir algı oluşturmuşlar. Bir bozkurt var burada, bununla yaşamaya alışacaksınız. Bugüne kadar köpeksiz köy bulmuş elinizde sopasız dolaşıyordunuz, bir ülkücü, bir bozkurt var herkes haddini bilecek” dedi.

EMEK Partisi Meclis Üyesi Halil Kara gerginliğe tepki gösterirken, HDP’li Meclis Üyeleri korkmadıklarını söyleyerek, yaşananlara tepki gösterdi.

 

“DERDİNİZ NE SİZİN?”

HDP’li Meclis Üyesi Ali Tanrıverdi bağırmaları eleştirirken Gültak, “Siz hakaret ederseniz oda bağırır. Siz bana deve derseniz bende size eşek derim. Siz bana bir şey derseniz benimde size başka bir şey deme hakkım doğar. Derdiniz ne sizin ben anlamadım? Nasıl hakaret ediyorsunuz?” dedi.

 

“YAZIKLAR OLSUN SİZE”

HDP’li Meclis Üyesi Ali Tanrıverdi, meclis üyesine yakışmayacak hareketler sergilendiğini söylerken, Başkan Gültak, “Siz onu kendi meclis üyenizi söyleyin. Az önce hakaret etti. Ben kendisinden özür dilemesini bekliyorum. Siz kendinizi ne zannediyorsunuz, millete nasıl hakaret edersiniz? Herkes haddini bilecek? Hangi demokrasi, hangi insan hakları. Yazıklar olsun size” dedi.

HDP’lilerin söz istemesi üzerine Başkan Gültak, özür dilenmesinde ısrarcı oldu. Gültak, “Bir arkadaşınız, başka bir arkadaşımıza hakaret içerikli laf söyledi. Özür dilemeden söz vermeyeceğim. Meclis tutanaklarına geçsin bu hakaret, Tufan beye deve denildi” diyerek, özür dilenmesini istedi. Özür dilenmemesi halinde meclise ara vereceğini söyleyen Gültak, gerilimin artması e özür dilenmemesi üzerine öğleden sonra devam etmek üzere toplantıya ara verdi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA