BESİCİYE BAYRAM OLMADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BESİCİYE BAYRAM OLMADI


 

Mersin’de Kurban Bayramı’nda kurbanlık fiyatları el yakarken, satışlar düşük oldu. Maliyetlerini kurtarma hesapları yapan besiciler umduğunu bulamadı. Kasaplar Odası Başkanı Erdal Pekmez, kentte bu sene daha çok büyükbaş hayvanın satıldığını ancak vatandaşın alım gücünün zayıflaması nedeniyle küçükbaşların elde kaldığını söyledi.

HEDİYE EROĞLU

 

Kurban Bayramı’nda kurbanlıklar el yaktı. Kentte kurbanlık satış fiyatı kilosu 35 TL üzerinden yapılmak istense de satışların düşük kalması nedeniyle bayramın 2 ve 3’üncü günü fiyatlar aşağı çekildi. Yaklaşık bin 500 liralık küçükbaş hayvanların fiyatı bin liraya kadar düştü. Buna rağmen hayvanları ellerinde kalan satıcılar umduğunu bulamadı. Farklı şehirlerden bölgeye gelen satıcılar hayvanlarını bitirip memleketlerine dönmek isterken durum istedikleri gibi olmadı.

 

ÜRETİCİYE BAYRAM OLMADI

Mersin bir Kurban Bayramı’nı daha geride bırakırken Kasaplar Odası Başkanı Erdal Pekmez, bu sene hem üretici, hem tüketici hem de kasaplar açısından istenilen bir bayramın yaşanmadığını kaydetti. Bu yıl Mersin’de büyükbaş hayvanın çok satıldığını ancak küçükbaş hayvanların biraz elde kaldığını ifade eden Pekmez, “Küçükbaş hayvanda tatminkar bir satış olmadı. Milletteki ekonomik durumdan dolayı elde hayvanlar kalıyor. Pandemi var. Bu sene Lösev gibi kurumlara bağış olmadı. Herkes bir yok tutturdu gitti. Bu sene hem vatandaş hem kasaplar için tadımlık bir şey olmadı. Genelde geçimini kurban üzerine kuran insanlar hep sıkıntılı” dedi.

 

“MERSİN’İN HAYVANI KENDİNE YETMEZ”

Mersin’e başka illerden hayvan getirilip getirilmediği yönündeki soruya Pekmez, “Gelmezse Mersin’in hayvanı kendisine yetmez. Genelde Diyarbakır, Şanlıurfa, Bitlis, Karaman, Konya, Aksaray, Niğde, Gaziantep, Kilis gibi illerden kurbanlık hayvan geliyor. Mersin hayvan üretiminde Türkiye’nin en son illeri arasında yer alıyor. Mersin’de hayvan üretimi yok denecek kadar az. Mersin tüketim bölgesi emekli şehri. Mersin’de hayvancılık bitmiş durumda. İşçilik, maliyetler, girdi fiyatları yüksek. Elektrik, su fiyatları yüksek. Doğu’da terör yüzünden hayvancılığı bitirdiler oradan burası besleniyordu. Orada bitince her yeri etkiliyor” ifadelerini kullandı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA