“BAŞIBOZUK GİDİŞATA DUR DENİLMELİ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BAŞIBOZUK GİDİŞATA DUR DENİLMELİ”


 

Bayramda dolup taşan Mersin sahillerindeki başıbozukluk yerli turisti isyan ettirdi! Pis tuvaletler, akmayan sular, çöp yığınları arasında tatil yapmaya çalışan vatandaşlar keyfi uygulamalara karşı “Bu başıbozuk gidişata dur denilmeli” çağrısı yaptı.

HEDİYE EROĞLU

 

Yaklaşık 326 kilometre ile Türkiye’nin en uzun sahil şeridine sahip Mersin’de 9 günlük bayram tatilinde sahiller adeta dolup taştı.

Pandemiye rağmen normalleşme ile birlikte yerli turistlerin adeta akın ettiği sahillerde yine kentin marka değerine yakışmayan görüntüler ortaya çıktı. Sahillerdeki başı boşluk ihtiyaçların karşılanmasından uzak kalınmasına neden olurken kaos da önlenemedi.

Özellikle yolların istenilen seviyeye ulaştırılmaması ile ulaşım başta olmak üzere, sahillerin işgali, fahiş fiyat uygulamaları, güvenlik ve temizlik hizmetlerinde yaşanan aksaklıklar vatandaşları isyan ettirdi.

Otel ve pansiyonlardan apart evlere kadar değişik seçenekler ile tatillerini Mersin’de geçirmeye çalışan vatandaşlar özellikle kamp alanlarında büyük zorluklar yaşadı. 

Çadırları ile kamp kurulan Orman Bölge Müdürlüğü başta olmak üzere çeşitli devlet kurumlarına ait olan ancak kiraya verilen kamp alanlarına giriş gecelik fiyatlar 60 TL ile 100 TL arasında değişirken, elektrik, su, duş ve tuvalet hizmetlerinde yaşana aksamalar ve kesintiler tatilcilere zor anlar yaşattı. Bu alanlardaki denetimlerin yetersizliğine de tepki gösteren vatandaşlar yetkililerin sahaya inmesini istedi.

 

“NE DENETİM VAR, NE KONTROL”

Deniz Bilici isimli vatandaş kamp alanlarında özellikle güvenlik ve hijyen/temizlik gerektiren konularda ciddi sıkıntılar yaşandığını söyleyerek, “Örneğin bizim kamp yaptığımız Silifke ilçesi Yeşilovacık bölgesindeki alan 200 kişilik ama içeride 500 kişi var. Oysa biz gelmeden rezervasyon yaptırmıştık. Ancak sonradan gelenler de içeriye alınıyor ve para uğruna oluşan yoğunluğa aldırış edilmiyor. Ne denetim var, ne kontrol.

Buradaki tuvalet, duş, mutfak alanları veya elektrik-su belli oranda kişi için varken fazladan gelenler ile mağduriyetler yaşanıyor. Hizmetler zaten çok kötü. Adana’dan deniz, tatil için geldik ama geldiğimize pişman olduk. Ayrıca çöp sorunu ve beraberinde oluşan sinek problemi de ciddi sağlık sorunlarına neden olabilecek türden” dedi.

 

“NE GÖREN VAR NE DUYAN”

Gülsüm Yücel isimli vatandaş da, birkaç farklı noktada denize girip tatil yapmaya çalıştığını ancak çöp yığınları nedeniyle zor anlar yaşadığını söyledi.

Silifke ilçesi İncekum Plajı ile Akyar’da kendi imkanları ile küçük çaplı çevre temizliği yaptığını ancak yeterli olmadığını bilinçsiz insanlar ve denetimsizlik nedeniyle çöpün ve beraberinde gelen sineğin önüne geçilemediğini söyleyen Yücel, “Bu çöpleri atanlara ceza yazılmalı. Doğa katlediliyor. Cennet gibi güzel koylar insan atıkları ile dolup taşıyor. Ama maalesef ne gören var ne duyan” dedi.

 

“BU BAŞIBOZUK GİDİŞATA DUR DENİLMELİ”

Ahmet Böke isimli vatandaş da “Mersin sahipsiz kent” diyerek sahillerdeki başı boşluğun yıllardır değişmemesini eleştirdi. Farklı devlet kurumlarına ait sahillerde işgal önlemediği gibi korumanın da sağlanamadığını söyleyen Böke, “Bu sahiller halkın sahilleridir ancak işgalciler veya kiralama usulü ile işletmeye çalışan bazı kişiler keyfi uygulamalar ile bizleri mağdur ediyorlar. Her yıl binlerce insan geliyor bu bölgeye. Böylesine bir sahipsizlik olabilir mi? Pandemi nedeniyle 7-8 yatan işletmeciler bu sürecin acısını şuan bizden çıkarmaya çalışıyorlar ama bu haksızlık. Denetim olmalı, bu başıbozuk gidişata dur denilmeli” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA