“UCUBE DEĞİL YÜRÜYEN MERDİVEN İSTİYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“UCUBE DEĞİL YÜRÜYEN MERDİVEN İSTİYORUZ”


 

Büyükşehir Belediyesi’nin, Yenişehir İlçesi Pozcu Postanesi civarındaki Şehit Fatih Kaban üst geçidine asansör yapma girişimine bölgedeki vatandaşlar tepki gösterdi. Vatandaşlar asansör yapılmasının ucube halindeki demir yığını merdiveni daha ucube haline getireceğini iddia ederek yürüyen merdiven istedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri eski Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan döneminde yapılan Pozcu Postanesi civarındaki Şehit Fatih Kaban üst geçidine asansör yapmak için iş makinaları ile çalışmalara başladı. Bölgedeki esnaf ve vatandaşlar ise çalışmalara tepkili. Vatandaşlar yürüyen merdiven istiyor.Bölge esnafı gazetemiz muhabirini bölgeye davet ederek taleplerini dile getirdi. 

 

“HİLKAT GARİBESİ, HENGAME”

Üst geçidin ayağının hemen dibindeki bir binada yöneticilik yaptığını belirten Mehmet Karaman, üst geçidin yaklaşık 20 yıl önce Macit Özcan döneminde yapıldığını hatırlattı. Üst geçidin hilkat garibesi, hengame bir şey olduğunu ifade eden Karaman, “Burayı 100 kişisinden 90’ı kullanmıyor alttan geçiyor. Üstünde ise intihar edenler mi dersin kuşların pislik yuvası, yada belediyelerin reklam panosuna döndü. Köprü üst geçidi gerçek manasında kullanılmıyor. Yaşlı vatandaş buradan çıkamıyor. Çocuk arabası ile kadınlar, sakat arabası ile engelliler çıkamıyor. Kimse kullanamıyor” dedi.

 

“SEÇER SÖZ VERMİŞTİ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in bölgeye geldiğinde buranın değiştirileceğini, yürüyen merdiven yapılacağını ve şehre yakışır modern bir hale getirileceğini söylediğini anlatan Karaman, “Şu anda ise buraya ekipler gelmiş asansör yapmak için çalışma başlatmış. Eski hilkat garibesini daha da hilkat hale getirmek için yanına bir asansör koyacaklarmış. Yarın obürgün orası sarapçı yuvası olacak. Başka bir şey olmayacak. Şehrimizin daha modern görünümlü sağlıklı hale gelmesi için buranın insanlığa hizmet edecek hale getirilmesini istiyoruz. Biz buraya modern bir şekilde yürüyen merdiven yapılmasını istiyoruz. İnsanların yaşamını kolaylaştıracak, çoluğunu, çocuğu, yaşlısı, engellisi burayı kullanabilmeli. Böyle beton yığını, demir yığını, Ankara Ankapark’ta yapılan hilkat garibesi gibi bir şey bunlar” şeklinde konuştu.

 

“ÜST GEÇİT DEĞİL DEMİR YIĞINI”

Bölgede 37 yıldır kuaförlük yaptığını anlatan Rifat Işıkdaklı ise şu anda bulunan üst geçidi zamanında 500 imza toplayıp dönemin Belediye Başkanı Macit Özcan ve Emniyet Müdürüne vererek yapımına kendisinin öncülük ettiğini söyledi.

Üstgeçidin o zamanki sisteme uygun olduğunu anlatan Işıldaklı, “Şu anki sisteme göre ucube, demir yığını haline gelmiş durumda.  Buranın yıkılıp yeniden dizayn edilerek güzel bir yürüyen merdiven yapılması gerekiyor. Belediyemiz şimdi burası asansör yaparak geçiştirmeye çalışmakta. Bu kesinlikle buraya yakışmayacaktır. Sağlıklı olmayacaktır. O asansör sürekli arıza yapacak, serseri kullanımlardan dolayı bozulacak. Bunu yaşlılarımız, engelli insanlarımız kullanamayacaktır. Bizim talebimiz bu köprünün yenilenmesi yürüyen merdivenle birlikte asansör yapılması. Bu şekilde geçiştirme ekstra masraf çıkarmaktan başka bir işe yaramayacaktır” dedi. 

 

“UCUBEYİ KALDIRIN”

Esnaf Mehmet Dalgakıran da “11 yıldır burada esnafım. Bu üstü geçitten yaşlı insanlar, engelliler çıkamıyor. Asansör yapılması güzel ama bu üst geçit artık demode. Biz buradaki ucubenin kaldırılarak yürüyen merdiven yapılmasını istiyoruz” diye konuştu. 

 

“YAŞLILAR VE ENGELLİLER ÇIKAMIYOR”

Emekli Mehmet Gülseren ise “Ben bu semtte oturuyorum. Arabaların, trafiğin korkusundan her gün bu merdiveni çıkıyorum ve karşı tarafa geliş gidiş yapıyorum. 66 yaşındayım bunu yapacak takatim yok. Benden yaşlı olanlarda var. Buraya sadece asansör yapılmak yerine hem yürüyen merdiven hem asansör yapılsın. Sadece asansör yaparsanız, çoluk çocuk gelecek asansör ile oynayacak ve bozacak. Biz buraya yürüyen merdiven istiyoruz. Bu kaliteli semte kaliteli hizmet verilsin” diye konuştu.

 

ESNAF TEKSİN MERSİN’E BAŞVURDU: “YÜRÜYEN MERDİVEN İSTİYORUZ”

Esnaflardan Tarkan Uygur ise Büyükşehir Belediyesi çözüm merkezi Teksin Mersin’e başvurarak şunları dile getirdi; “Pozcu’da bulunan Şehit Fatih Kaban üst geçidi Gazi Mahallesi ile Cumhuriyet mahallesini bağlıyor. Bu üst geçit tam olması gereken yerde. Büyüklerimiz çok güzel düşünüp şehidimizin adını vermişler. Ancak bu köprü eskidi. Mersin’e yürüyen yeni üst geçitler yapılınca bu köprü demir yığını haline geldi. Biz bunun yerine yürüyen merdiven isterken bir de baktık bir ekip geldi. Komple etrafına 1 ay uğraşarak led döşediler hemde metresi bilmem ne kadar  olandan.

Bu köprü zaten sökülüp yenilenecekti diye düşünürken bir firma bu köprü üzerinden yolunu epeyce buldu. Şimdi de bir ekip köprüyü ölçüyor. Yenisini yapacaklar diye  beklerken aynı köprüye sadece asansör eklenecek dediler. Diğer üst geçitlerde asansörler ya bozuk ya kırık ya çalışmıyor. Buraya bir sürü para harcayıp gene vatandaşın hayrına olmayacak bir işe daha imza atıyorlar. Bu köprünün yıkılıp yerine aynı çarşıdaki gibi modern estetik ve kullanışlı bir üst geçit yapılması tüm vatandaşların sayın Vahap Seçer’den ricamızdır”.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA