SAATLERCE AŞI KUYRUĞUNDA!... | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SAATLERCE AŞI KUYRUĞUNDA!...


 

Korkutucu vaka artışları yaşanan Mersin’de koronavirüse karşı aşı olmak isteyen kişiler, hastanelerde kuyruk oluşturdu.

HEDİYE EROĞLU

 

Korona virüsü salgını, Delta varyantıyla birlikte tırmanışa geçerken pandemi ile mücadelenin en etkin silahı olan aşı da hala sistemdeki yetersizlikler mağduriyete neden oluyor.

Türkiye'nin koronavirüs tablosunda son 10 gündür vaka sayıları 20 binin üzerinde görünüyor. Vaka sayılarına bağlı olarak yoğun bakımlarda yatan hasta sayısında da artış izleniyor. Benzer şekilde geçen hafta yüzde 234 oranında vaka artışı yaşanan Mersin’de de koronavirüs ile mücadelede yeniden zorlu bir döneme girildi.

Ülke genelinde vaka sayılarının tekrar artması ve farklı varyantların ortaya çıkması nedeniyle koronavirüs aşılarına talep artarken aşı tedarikinde yaşanan aksama sonrası vaka artışları hastaneler önünde uzun kuyruklar meydana getirdi.

 

ÇOĞUNLUK BİONTEC’İ TERCİH EDİYOR

Aşının 1, 2 ve 3'üncü dozunu olmak isteyen vatandaşlar, Şehir Hastanesi’nin ulaşım zorluğu nedeniyle şehir merkezinde olmasından dolayı ulaşım kolaylığına sahip Toros Devlet Hastanesi’nde yoğunluk oluşturdu.

Hastane içerisinde ve önünde oluşan yoğunluk nedeniyle güvenlik önlemi alındı. Vatandaşlar, daha önce aldıkları randevu saatlerine göre hastaneye gelse de oluşan yüzlerce metrelik kuyrukta saatlerce bekledikten sonra aşı odalarına ulaşabildi. Çok sayıda vatandaş saatler süren beklemelere tepki göstererek, aşı tedarikindeki aksama ve vaka artışları sonrası öngörülmesi gereken aşı taleplerine karşı hazırlıksız yakalanılmasını eleştirdi.

Doldurdukları formlar kontrol edilerek aşı odalarına alınan vatandaşların büyük çoğunluğunun BioNTech aşısını tercih ettiği görüldü.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA