KAMU ÇALIŞANLARI ALANLARA İNİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KAMU ÇALIŞANLARI ALANLARA İNİYOR


 

Hükümetin zam teklifini beğenmeyen kamu çalışanları alanlara inerek taleplerini dile getirecek.

Hediye Eroğlu

 

Hükümetin zam teklifini beğenmeyen kamu çalışanları tüm Türkiye’de olduğu gibi Mersin’de alanlara iniyor.  6. Dönem toplu sözleşme görüşmelerinde hükümet tarafı kamu çalışanlarına yönelik ilk zam teklifini açıkladı. Buna göre, 2022 yılı için yüzde 5+6 2023 yılı için ise 6+6 teklif sunuldu. Hükümetin sunduğu teklifi yeterli bulmayan Türkiye Kamu-Sen teklifin revize edilmesini istiyor.

Kamu-Sen Mersin Şube Başkanı Metin Ercan, hükümetin verdiği teklifi Türkiye Kamu-Sen olarak yeterli bulmadıklarını söyledi.  Gerçekleşen enflasyon yüzde 19 iken bir sonraki yıl için yüzde 11’lik bir ücret artış teklif etmenin hakkaniyetli olmadığını ifade eden Ercan, “Bu tekliflerin üst düzeyde yeniden revize edilmesi, bizim beklentilerimizi karşılayacak, memurun emeklinin yaşamış olduğu ekonomik sıkıntılara çare olacak bir ücret artışı bekliyoruz. Teklif edilen rakamın bizim tarafımızdan kabul görmesi mümkün değil.   Yakın zamanda yeni bir teklif bekliyoruz” dedi.

Teklifin revize edilmesi için alanlara inerek taleplerini dile getireceklerini anlatan Ercan, “Teklif revize edilsin. Hakkımızı istiyor, bekliyoruz. Toplu sözleşme masası, hüsran masası olmasın! Tüm illerde alanlarda olacağız. Bugün 12:20'de  Mersin Özgür Çocuk Parkında yapacağımız basın açıklamamıza Mersin'de bulunan tüm üyelerimizin ve kamu çalışanlarının katılımını bekliyoruz” şeklinde konuştu.


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA