SODA SANAYİ AŞ, KİRLETTİĞİ SUYU TEMİZLEYİP YENİDEN KULLANACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SODA SANAYİ AŞ, KİRLETTİĞİ SUYU TEMİZLEYİP YENİDEN KULLANACAK


 

Mersin’in Akdeniz ilçesi Kazanlı Mahallesinde faaliyet gösteren ve yıllardır çevreye olumsuz etkileri ile anılan Soda Sanayi AŞ’nin, kirlettiği suyu arıtıp yeniden kullanması için düğmeye basıldı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin 2021 Yılı Ağustos Ayı Olağan Toplantısının 2. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Toplantıda yer altı sularının korunması ve atıksuların değerlendirilmesi adına önemli bir karara imza atıldı. Akdeniz Belediye Meclisi’nin 09.07.2021 tarihli ve 91 sayılı kararı ile Akdeniz İlçesi, Karaduvar Mahallesi, 138 ada 5, 6, 7 No.lu parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili teklif, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nca ve sonra da Meclisçe kabul edildi.

 

“MESKİ TAKİPÇİSİ OLMALI”

Teklifinin içeriği ile ilgili söz alan HDP’li Meclis Üyesi Ali Tanrıverdi, bu çalışma ile atık suların değerlendirilmesi ile önemli bir çalışmaya imza atılacağına inandığını söyleyerek, “Akdeniz ve MESKİ ile sanayi kuruluşları ile ilgili ortaklaşa bir çalışma yaptık.Sanayi kuruluşları ile yerinde yaptığımız incelemelerde ve MESKİ yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde, sanayi atıkları ile ilgili bölgedeki mahallelerimiz çok ızdırap duyuyorlar. İki gün evvel Adanalıoğlu Mahallesi’ni ziyaret ettik ve DSİ kanallarına kokudan yaklaşılmadığını gördük ki, sular da çok kirli akıyor. Bunun nedeni de sanayi atıklarından kaynaklı. Dış kaynak temin edilecek çevreye ilişkin bu proje hayata geçirse sanayi kuruluşları taahhütlerini yerine getirirlerse çok büyük bir işe imza atılmış olunur ki MESKİ’nin bu işin takipçisi olmasını talep ediyoruz.

Sanayi kuruluşları örneğin Berdan Nehri ve yer altı sularından besleniyor ve büyük kayıplara neden oluyor.Bu atık sular değerlendirilirse bu anlamda da çevresel sorunlar da çözülmüş olacak. 

 

SODA KİRLETTİĞİ SUYU TEMİZLEYİP YENİDEN KULLANACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de, Soda Sanayi’nin kullandığı suyun temizlenerek yeniden kullanılmasını kapsayan projenin kazanımlarına değinerek, “Karaduvar arıtmasında arıtılmış suyu derin deşarj ile denize veriyorduk. Soda Sanayi ile yaptığımız çalışmalarla bizim bölgemizde bir işlemden daha geçirip denize vermemiz lazım. Soda Sanayi bunu üstlendi ve nihayetinde bu suyu kendisi alacak. Nihai işlemi Soda kendisi yapacak ve atıksu değerlendirilmiş olacak.Böylelikle yer altı suları sanayi kuruluşlarına pompalanan suya ihtiyaç olmayacak. Suyun her litresi değerlenmiş olacak” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA