BOZDOĞAN KELLE İSTEDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BOZDOĞAN KELLE İSTEDİ


 

30 Ağustos etkinliklerinde Atiye konseri öncesi sahne alması planlanan Kurtuluş Destanı programına izin verilmemesi Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ı öfkelendirdi. Tepkisini “7 düveli dize getirdik Atiye’yi dize getiremedik” sözleriyle dile getiren Bozdoğan, kimden kaynaklandı ise il başkan yardımcısı ise il başkan yardımcısı, Büyükşehir’den bir görevli ise Büyükşehir’den, Tarsus Belediyesi’nden görevli ise Tarsus Belediyesi’nden, belediye başkanı ise belediye başkanı, onuruyla erdemiyle istifasını verir” dedi.

Hediye Eroğlu

 

Tarsus Belediye Meclisi Eylül Ayı 1. Toplantısı Belediye Meclis toplantı salonunda yapıldı. Meclise,  30 Ağustos’ta Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus’ta düzenlediği Zafer Haftası etkinliklerinde Atiye konseri öncesi sahne alacağı duyurulan ancak izin verilmeyen Tarhan Alıcı’nın Türkü ve Slaytlarla Kuvayi Milliye Destanı konseri ile ilgili tartışma damga vurdu.

Meclisin dilek ve temenniler bölümünde söz alan MHP Grup Başkanı Nükhet Koç, “Atatürk ile ilgili her konuda hassas olduğunuzu biliyorum. Fakat Atatürk ile ilgili 30 Ağustos’ta yaptığınız programla ilgili “Kurtuluş Destanı’nın” iptal edilmesi ve programın tamamen alabora olmasının sebebini bir Tarsuslu olarak merakımın giderilmesi için bir açıklama bekliyorum. En önemli günümüzde Tarsus Belediyesi olarak etkinlik yayınlanıyor. Bilbordlarda yapılacağı söyleniyor. Ama yapılmıyor” şeklinde konuştu.

Koç’un sorusuna cevap veren Bozdoğan ise “Susmak birazda cümlenin istirahat hali. İstirahat bitince çıkan cümle dinç olur. Çok konuşup cümleyi yormayacağım. Yoksa burada cümle alem yorulur” dedi.

30 Ağustos’un kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Bozdoğan, “Belki biz 7 düveli dize getirdik ama bu ülkenin bir sanatçısı Atiye’yi dize getiremedik. 30 Ağustos’u biz kanla kazandık. Lafla satamayız. Bu zaferlerin hala önemini idrak etmemiz gereken zamanlardayız. Sahip çıkacağımız bu zaferler aslında geleceğimizin de zaferleri. Meclis üyemizin dediği gibi çok çirkin bir olay oldu” ifadelerini kullandı.

 

“SORUMLU KİM İSE İSTİFA VERSİN”

Tarsus’ta yapmayı planladıkları Kurtuluş Savaşı Destanı konserinin yapılamadığını anlatan Bozdoğan şunları söyledi: “Kurtuluş Savaşı Destanı Tarsus’ta maalesef gerçekten maalesef kimden kaynaklandığını bilmediğim şu anda soruşturmanın devam ettiği mutlaka kimden kaynaklandı ise il başkan yardımcısı ise il başkan yardımcısı, Büyükşehir’den bir görevli ise Büyükşehir’den, Tarsus Belediyesi’nden görevli ise Tarsus Belediyesi’nden, belediye başkanı ise belediye başkanı, onuruyla erdemiyle istifasını verir, hatasını kabul eder. Atatürk’ün kurduğu bir parti olan Cumhuriyet Halk Partisine yakışanda bizim yapacağımız iç soruşturmadır. Bu soruşturmanın sonunda da gereği mutlaka yapılacaktır. Bundan tüm Tarsus’un bilgisi olsun. Bu konuda söz veriyorum. Bu böyle geride kalacak unutulacak bir olay değildir. Kol kırılacak yen içinde kalınacak bir olay da değil. Biz Tarsus halkına karşı şeffafız dedik. Netiz dedik. Orada polemiklere girmedik. Doğru olanı yaptık. Doğru olanı yaptığımızda da sadece üzüldüğüm tek olay Kurtuluş Savaşı Destanı’nda geçen çok önemli bir sözdü. 7 düveli dize getirdik, elbette burada kim bu haltı yedi ise onuda dize getiririz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA