MERSİN’DE KORSAN TAŞIMACILIĞA GEÇİT YOK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE KORSAN TAŞIMACILIĞA GEÇİT YOK


 

Mersin’de Emniyet ekipleri tarafından yapılan denetimlerde korsan taşımacılık yapanlar trafikten men edildi. Denetimler sırasında bir aracın bagaj kısmındaki sandalyelerde taşınan 6 kişi olduğu tespit edildi.

Haber Merkezi

 İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kamuoyunda korsan taşımacılık olarak tabir edilen mevzuata aykırı yetkisiz ve izinsiz taşımacılığın haksız rekabet oluşturmasının yanında vatandaşların huzur ve güven içerisinde yolculuk yapma haklarını ve trafik güvenliğini olumsuz yönde etkileyen araçlara denetimler başlatıldı.Karayolunda yapılan denetimlerde izinsiz olarak, Mersin’e diğer illerden gelen bazı araçların güzergah izni almadan, kapasitesinin üstünde insan taşıdığı belirlendi. Mevcut güzergahı dışında taşımacılık yapan, personel çalışma belgesi olmadan araç kullanan ve yolcu listesi dışında yolcu taşıyan araçlara 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununa göre ve Büyükşehir Belediyesi’nden izin ruhsatı almadan, alınan izin ve ruhsatta belirtilen faaliyet konusu dışında korsan taşımacılık yapan araç ve sürücüleri gerekli ceza uygulanarak  trafikten men edildi. Denetimler sırasında yabancı uyruklu bir şahsın kullandığı aracın bagajındaki sandalyelerde taşınan işçiler tespit edildi. Araç trafikten men edilerek sürücüye ceza i işlem uygulandı. Bu kapsamda yapılan denetimlerde Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından 2021 yılı ilk 8 ayında  yolcu taşımacılığı yapan 109 bin 395 araç kontrol edildi. 5 bin 224 araca trafik yönünden işlem yapılırken bunlardan 203’ü trafikten men edildi. Öte yandan 2021 yılının ilk 8 ayında 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun Ek-2/3 maddelerini ihlal eden korsan taşımacılık yapan 53 araç kanunda belirtilen süreler dahilinde trafikten men edildi.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA