HAMZABEYLİ TAŞ OCAĞI İSTEMİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HAMZABEYLİ TAŞ OCAĞI İSTEMİYOR!


 

Toroslar’daki taş ocağı kabusu bu defa Hamzabeyli için hortladı! Ancak sermayeye karşı güçlerini birleştiren Toroslar, bugün yapılacak eylem ile yatırımı protesto ederek püskürtmeyi hedefliyor!

HEDİYE EROĞLU 

 

Mersin’in Toroslar ilçesi Hamzabeyli Mahallesi’nde açılmak istenen, 4 köyü doğrudan etkileyecek taş ocağına karşı bugün yapılacak halkı bilgilendirme toplantısı öncesi yöre sakinleri projeye karşı birleşerek, direniş başlattı.

Taş ocağı açmak isteyen Yelmad Firmasını köye sokmayarak, projeye karşı atalarından kalan ve halen aktif tarım yaptıkları topraklarını savunacak olan Hamzabeyli ve civar köyler, Mersin halkının desteğini bekliyor.

 

 “AYNI KABUSU TEKRAR YAŞAMAK İSTEMİYORUZ”

Hamzabeyli Mahallesi Muhtarı Sencer Erdoğan, açılması halinde 4 köyü etkileyecek taş ocağı kabusunu yıllar önce yaşadıklarını ve kapattırana kadar çük büyük mücadeleler verdiklerini söyleyerek, tekrar aynı kabusu yaşamak istemediklerini söyledi.

 

“TOROSLAR KENTİN ÜZERİNE YIKILMASIN”

MERÇED’i temsilen köylülerle deneyimlerini paylaşan ve yapılabilecekleri anlatan Kenan Hoplar da, Toroslar’ın çok büyük tehdit altında olduğuna dikkat çekerek, Mersin halkını mücadeleye çağırdı. Hoplar, “Toroslar kentin üzerine yıkılmasın” dedi.

 

“TOROSLAR’I SERMAYEYE KAPTIRMAYACAĞIZ”

Mimarlar Odası Başkanı Ünal Şahin de, yöre halkı ile toplantının çok verimli geçtiğini söyleyerek, “Taş ocağına karşı direnişte kararlıyız. Toroslar’ı sermayeye kaptırmayacağız. Biz yapılmasın demiyoruz ama çağdaş yorumlarla yapılsın” ifadelerini kullandı.

 

“BİZ KAZANACAĞIZ”

Toplantıda köylüleri hukuksal mücadeleye yönelik bilgilendiren Mersin Barosu’nun eski başkanı avukat Bilgin Yeşilboğaz da, “Çevre adına bu mücadelede insanın, doğanın tarafıyız. İnsanların anayasal olarak sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşama hakkını savunuyoruz. Mersin halkının desteği ile bu mücadeleyi biz kazanacağız” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA