YANLIŞ İMZANIN FATURASI ÖĞRENCİYE KESİLDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YANLIŞ İMZANIN FATURASI ÖĞRENCİYE KESİLDİ


 

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in farkında olmadan attığı bir imza sonucu depreme dayanıksız bina yurt olarak hizmete açıldı. Seçer’in Taşucu ziyaretinde durumu fark etmesi ile yurt binası ‘depreme dayanıklı değil’ denilerek boşaltılırken aynı binanın altındaki işletmeler faaliyete devam etti. Öğrenciler ise yurtsuz kaldı.

HEDİY EROĞLU

 

Mersin’in Silifke ilçesi Taşucu Mahallesinde üniversite öğrencilerinin yaşadığı yurt sorununa ilişkin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’den acı bir itiraf geldi.  

Selçuk Üniversitesi Taşucu Meslek Yeksek Okulu ile Mersin Üniversitesinin 2 ve 4 yıllık bölümlerinin bulunduğu bölgede, Büyükşehir Belediyesine ait bina 2.5 yıl önceki 31 Mart seçimleri sonrası Başkan Seçer’in farkında olmadan attığı bir imza sonucu öğrenci yurdu için KYK’ya kiralandı. Ancak Seçer bölgede yaptığı incelemede binanın depreme dayanıksız olduğunu öğrenince yurt boşaltıldı. Aynı binanın altındaki işletmeler ise faaliyetine devam etti. Depreme dayanıksız olduğu için öğrenciler boşaltılırken altındaki esnafların faaliyetine devam etmesi şaşkınlık yarattı.

 

“ÖĞRENCİLERİN NEREDE KALACAK?”

Konu Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül Ayı Olağan Toplantısının 2. Birleşimi’nde ortaya çıktı.

Öğrenci destekleri ile ilgili görüşmelerde MHP’li meclis üyesi Ali Usca, Silifke İlçesi Taşucu Mahallesi’nde Selçuk Üniversitesi Taşucu Meslek Yeksek Okulu olduğunu anımsatarak, “Aynı zamanda Mersin Üniversitesinin 2 ve 4 yıllık bölümleri var. Bu sene öğrencilerimiz yurt için müracaat ediyor nerede kalacaklarını bilemiyoruz. Ne kız nede erkek öğrenci yurdumuz var. Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak oradaki yurdumuzu bir an önce açarsak iyi olur diye düşünüyorum” dedi.

 

“YANLIŞ İMZALAR ATTIRABİLİYORLAR”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise yurt sorununun çözümü için sahip oldukları binanın kullanımıma yönelik taleplere, acı bir itiraf ile yanıt verdi.

Seçer, “Taşucu’nda afet riski taşıyan depreme dayanıklı olmayan bir binamız var. Ben yönetime geldiğimde talimatımın dışında o dönemin Emlak İstimlak Daire Başkanlığı bir işlem yaptı. Bana da imzalattı. Çok açık konuşuyorum. Onlarca evrak içinde bende onu imzaladım ve kiralandı. Ben oraya incelemeye gittiğimde gördüm ki orada bir çalışma var. Orada hemen dedim ki benim talimatım ben burayı yıkacağım. Ben buraya başka bir şey yapacağım. Bir misafirhane yapacağım. Burayı biz neden kiraya verdik? Herkes bir şeyler dedi. Bir baktılar ki maalesef hakikaten kiralanmış. Hakkında soruşturma açıyorum ve dönemin daire başkanı zaten görevden alındı. Bunu da belirteyim. Şu anda oradaki işletmeciye lafım yok. Sen belediye olarak ihale açmışsın, gelmiş encümenden bunu kiralamış. Verdiğim talimat dışında bu belediyecilikte olabiliyor. Binlerce evrak gelip geçiyor önümüzden. Daire başkanlarının, şube müdürlerinin güvenilir olması burada ortaya çıkıyor. Yani size yanlış imzalar attırabiliyorlar” diye konuştu.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA