CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AKKUYU’YU İNCELEDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AKKUYU’YU İNCELEDİ


 

Haber Merkezi

 

Bazı programlara katılmak için Mersin’e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akkuyu Nükleer Santrali’nde incelemelerde bulundu.

Atatürk Kültür Merkezi’nde partisinin genişletilmiş il danışma kurulu toplantısına katılan Erdoğan daha sonra helikopterle Türkiye’nin ilk nükleer santralinin yapıldığı Gülnar’ın Büyükeceli Mahallesi’ne gitti. 3 Nisan 2018’de Rusya Devlet Başkanı Vilademir Putin ile birlikte temelini attığı Akkuyu Nükleer Santralini havadan inceleyen Erdoğan, ardından inşaat sahasını ziyaret etti. Çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi alan Erdoğan, proje öncesinde nükleer enerji konusunda eğitim almak için Rusya'ya gönderilen ve inşaatta aktif görev alan Türk mühendislerle bir araya geldi. Erdoğan'a, bakanların yanı sıra Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov ile Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Anastasia Zoteeva eşlik etti.

Akkuyu Nükleer Santral İnşaatının temeli 3 Nisan 2018’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vilademir Putin tarafından atılmıştı.

2 Ünitenin yapım işleri sürerken 3. Ünitenin temeli 10 Mart 2021’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin’in video konferans aracılığıyla katıldığı törenle yapılmıştı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA