MERMER OCAĞI İÇİN YENİ KEŞİF KARARI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERMER OCAĞI İÇİN YENİ KEŞİF KARARI!


 

Mersin’in Anamur İlçesi Korucuk Mahallesi’nde kurulması planlanan 2.mermer ocağının ÇED gerekli değildir kararına yönelik açılan davada mahkeme keşif kararı aldı. Anamur Çevre Platformu 5 Ekim’de yapılacak keşif için vatandaşlara katılım çağrısı yaptı.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’in Anamur İlçesi Korucuk Mahallesi’nde Mustafa Çetin tarafından kurulması planlanan 1. mermer ocağı için Mersin Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün verdiği ‘ÇED gerekli değildir’ kararı mahkeme tarafından iptal edilmişti.

İlk mermer ocağı ile ilgili mahkeme süreci devam ederken, bu defa Lion Madencilik Limited Şirketi tarafından Korucuk Köyü’nde 2.mermer ocağı açılmak istendi. Mersin Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 1. mermer ocağı gibi 2. mermer ocağı için de “ÇED gerekli değildir” kararı verdi.

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Anamur Temsilciliği ile Korucuk ve Ovabaşı Köyü Muhtarlıkları ile vatandaşlar, bu kez de Lion Madencilik tarafından açılması planlanan 2. mermer ocağına dair verilen ÇED Gerekli Değildir” kararını mahkemeye taşıdılar.

Mersin Valiliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü  tarafından verilen “ Çed Gerekli Değildir” kararına karşı açılan davada Mersin İdare Mahkemesi 05.10.2021 günü, saat 12.00’de keşif yapılmasına karar verdi.

Anamur Çevre Platformu ilk mermer ocağı davasının keşfinde olduğu gibi, doğayı ve yaşam alanlarını korumak isteyen herkesi keşfe katılmaya çağırdı.

Açılan ilk davanın kazanıldığı ve verilen kararın kesinleştiği ifade edilen açıklamada, “Bu davada da bilirkişilerin, doğanın ve halkın lehinde rapor vermelerini umuyoruz. Keşfe katılarak mermer ocakları ile yaşam alanlarımızın, suyumuzun,doğamızın yok edilmesini ve artık başka mermer ocağı ÇED duyurusu istemiyoruz, diyebilirsiniz” denildi.

Davanın avukatı Seyda Afyoncu ise “ Küresel ısınma ve iklim krizinin etkilerinin gün geçtikçe arttığı son yıllarda, bölgemizde de büyük yangınlarla ve kuraklıkla yüz yüze gelmiş durumdayız. Vahşi sulama nedeniyle yer altı su rezervlerimiz hızla tükenmektedir. Dragon Çayı üzerindeki baraj ve Hes’lerin etkisiyle yağış rejimi değişikliği de ürkütücü bir hal almıştır. Üstüne bir de mermer ocaklarının açılması halinde, Anamur halkı ve üreticiler suyunu kaybedebilir, Anamur Ovası tarım yapılamaz hale gelebilir.   Halkımızı mermer ocakları konusunda duyarlı olmaya, karar mekanizmalarına baskı yapmaya davet ediyorum. Değilse Anamur yaşanmaz bir yer olabilir. Anamur halkı geleceğini korumak zorunda.” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA