TOROSLAR KİVİ FESTİVALİ’NİN COŞKUSU MERSİN’İ SARDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROSLAR KİVİ FESTİVALİ’NİN COŞKUSU MERSİN’İ SARDI


 

İç piyasaya 10 bin ton üretim yapılan Mersin’de kivinin ana yurdu Çağlarca Mahallesi’nde, Toroslar Belediyesi, hasat dönemini festivale dönüştürdü.

Haber Merkezi

 

Toroslar Belediyesi’nin Çağlarca Mahallesi’nde düzenlediği Kivi Festivali, yoğun ilgi gördü. Çağlarca Mahallesi’nde üretilen kiviyi tanıtmak ve üretimi daha da artırmak adına gerçekleştirilen festivalde kividen yapılan pasta ve yiyecekler de dikkat çekti.

Toroslar Belediyesi Halkoyunları ekibinin gösterileriyle şenlenen festivalde, Mersinli sanatçılar Caner Erdoğan ve Burhan Ateş de sahne alarak birbirinden güzel şarkılarıyla üreticilere ve Mersinlilere müzik ziyafeti yaşattı. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, hemşehrileriyle festivalde halay çekti, coşkuya ortak oldu.

Festivale; Mersin Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, kivi üreticileri ve vatandaşlar katıldı.

Kivi üretiminde yapılması gereken çalışmaların da anlatıldığı festivalin açılış konuşmasını Çağlarca Mahalle Muhtarı Hasan Türkmen yaptı. Muhtar Türkmen, hasat dönemini festivale dönüştüren Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a ve ekibine teşekkür ederek, Çağlarca Mahallesi’nden iç piyasaya yaklaşık 10 bin ton kivi üretimi yapıldığını söyledi.

Daha sonra söz alan Mersin Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz da Ziraat Odası olarak fedakarca çalışan, üreten kivi üreticilerinin her zaman yanlarında olduklarını belirterek; “Çağlarca Mahallemizi kivi üretiminden dolayı önemsiyoruz. Kivi bahçelerimizdeki sıkıntıları çözmek adına muhtarımızla, üreticilerimizle birlikte incelemeler yaptık, çalışmalar gerçekleştirdik. Bu festivali düzenleyen Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

“FESTİVAL, KİVİNİN TANITIMINA VE KIRSAL ALANLARDAKİ KALKINMAYA YARAR GETİRECEK”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da alternatif tarım ürünlerinde yeniliğe açık bir ilçe ve belediye olduklarını dile getirerek, üretimin her zaman yanında olacaklarını ve destekleyeceklerini söyledi.

“Kiviyi, Çağlarca Mahallemize ilk defa getiren ve üretimini yapan hemşehrimiz rahmetli Haydar Çelik’e şükranlarımızı sunuyoruz” diyen Başkan Yılmaz; “Çiftçilerimizi ve üreticilerimizi kutluyorum. Çünkü onların emekleri çok büyük. Bu kişiler, çığır açan, gelişmeyi ve yükselmeyi sağlayan insanlardır. Kivinin bölgemizde yetişmesinde emeği geçen, katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum. Bunu tanıtmak da, çalışma yapmak da bize düşüyor. Muhtarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Biz hep güzel ve yeni çalışmaları yapmak istiyoruz. Vatandaşımız ve muhtarımız isteyince, benimseyince, destekleyince çok güzel işler ortaya çıkıyor. Köylümüzün, hemşehrilerimizin benimsemesi halinde yapamayacağımız hiçbir şey yok. Bu etkinliklerimize devam edeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından festivalde konser veren sanatçılar Caner Erdoğan ve Burhan Ateş’e plaket ve çiçek takdimi yapıldı. Başkan Yılmaz, Çağlarca Mahalle Muhtarı Hasan Türkmen’e de çiçek ve plaket vererek, festivale sunduğu katkılarından dolayı teşekkür etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA