MERSİN’DE HER 3 VAKADAN BİRİ ÇOCUK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE HER 3 VAKADAN BİRİ ÇOCUK


 

Mersin’de artan Covid-19 vaka sayıları korkutucu kabusun yeniden başlamasına neden olurken uzmanlar kentteki her 3 vakadan birinin çocuk olduğuna dikkat çekti!

Hediye Eroğlu

 

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şube Başkanı Dr. Zeki Sinan Doğan, kentteki çocuklarda Covid vaka artışı ile ilgili korkutan bir açıklama yaptı.

Mersin’deki Covid-19’a yakalanan çocuk sayısındaki ciddi artışa dikkat çeken Doğan, “Hastanelere gelen her 3 Covid-19 vakasında birisi çocuk. Şehir Hastanesi’ndeki Çocuk Covid Servisinin tamamen dolu olduğunu biliyoruz. Buda daha önce erişkinlerde yaşadığımız vaka artış yoğunluğu aşılanmadığı takdirde kışın çocuklarda yaşayacağımızı gösteriyor. Böyle bir tablo ile karşılaşmamak için çocukların aşısı bir önce yapılmalı” dedi.

 

“ÇOCUKLARI BİR AN İNCE AŞILAYIN”

Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen ise Mersin’de vaka sayılarının bir ayda yüzbin kişide 69’dan 145’e çıkarak 2 kattan daha fazla arttığını söyledi. Vaka sayısı artarken bu artışın hastanelere yansımadığına dikkat çeken Antmen, “Bu yüzden hastanelerde bir sıkıntı sıkışıklık yok. Ama bu şekilde devam ettiği sürece özellikle Sağlık Bakanlığı’nın toplumsal önlemlere özen göstermemesi aşılamaların hızla yavaşlaması dikkate alındığını kışı çok zor geçireceğimiz aşikar” şeklinde konuştu.

 Şu anda 12 yaş üstü çocuklar için aşılanma serbestisinin bulunduğunu ancak oranın çok düşük olduğunu hatırlatan Antmen, “Avrupa’da özellikle Pfizer- Biontech 5-11 yaş arası çocukların aşılanması için izin almaya çalışıyor. Gerekli çalışmalar yapılmış izin aşamasında. Ama Türkiye’de ne 5-11 yaş ile ilgili ne 12 yaş üstü ile ilgili ciddi bir aşılama kampanyası ciddi bir aşılama yok. Bu nedenle acilen aşılanmaların çok hızlı bir şekilde arttırılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.   

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA