ESNAF ODALARINA GENEL KURUL BİLGİLENDİRMESİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ESNAF ODALARINA GENEL KURUL BİLGİLENDİRMESİ


 

Mersin ESOB Genel Sekreterler Eğitim Semineri yapıldı. Seminerde Ocak ayında başlayacak olan meslek kuruluşları genel kurulları öncesi genel sekreterlere yönelik genel hazırlıklarıyla ilgili eğitim semineri düzenlendi.

Haber Merkezi

 

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince 2022 yılı Ocak ayında başlayacak olan meslek kuruluşları genel kurulları öncesi genel sekreterlere yönelik genel kurul hazırlıklarıyla ilgili eğitim semineri düzenlendi.

Mersin ESOB hizmet binasında düzenlenen ve birliğe bağlı meslek odalarının genel sekreterlerin katılım gösterdiği eğitim semineri saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, eğitim seminerinin açılışında yaptığı konuşmada, Genel Sekreterler Eğitim seminerini bilgileri tazeleyip yenilerini katmak anlamında önemsediklerini söyledi. Dinçer, “ Odalarımızın genel sekreterleri olarak sizler, esnaf ve sanatkar teşkilatının başarılı çalışmalar ortaya koyması noktasında çok önemli bir konumda yer alıyorsunuz. Genel sekreter, bilgili, becerili olmalıdır. Genel sekreter iyi çalışırsa, başarılı olursa esnaf teşkilatı da güç kazanır” dedi.

Konuşmasının devamında salgın sürecinin olumsuz etkilerinin hala devam ettiğini ifade eden Başkan Dinçer, esnafın bu olumsuz etkinin en az üç yıl daha tesirini üzerinden atamayacağını ifada etti.  Bu süreç içerisinde esnafa destek amaçlı geri ödemesiz üç/ beş bin lira kredi imkanı tanındığını, vergi ve prim aflarının getirildiğini ifade eden Dinçer, ancak ötelenen kredilerin ise üst üste gelmesiyle esnafın bu yükün altından kalkamaz hale geldiği kaydetti.

Başkan Dinçer, salgından kaynaklı önümüzdeki süreçte herhangi bir erteleme söz konusu olmazsa genel kurulların başlayacağına vurgu yaparak, genel sekreterlerden yönetim ve denetim raporlarının eksizsiz olması, bütçenin eksiksiz hazırlanması, hazirun listelerinin son güne bırakılmaması, genel kurul kararlarının sorun yaşanmaması adına en az 40 gün önceden alınmasını gerektiğini ifade etti.

Başkan Dinçer’in açılış konuşması sonrası Birlik Genel Sekreteri Cevdet Tekbaş, Mali Danışman Ali Kandemir ve Sicil Müdürü Mahide Ayıcı tarafından genel kurulların hazırlanması ve işleyişi açısından bilgi paylaşımında bulunuldu


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA