TEMAD’IN YENİLENİN BİNASI HİZMETE GİRDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TEMAD’IN YENİLENİN BİNASI HİZMETE GİRDİ


 

TEMAD Mersin İl Başkanlığı’nın tadilatı yapılan binasının açılışı her kesimden insanı bir araya getirdi.

Hediye Eroğlu

 

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Mersin İl Başkanlığı’nın tadilatı yapılan binası ve Vecihi Hürkus toplantı salonunun açılışı törenle gerçekleştirildi. Törene, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Arslan, İl Jandarma Alay Komutan Tuğgeneral Necip Çarıkçıoğlu, TEMAD Genel Başkanı Hamza Dürgen, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Dutar, MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan, sivil toplum örgütü temsilcileri ve emekli askerler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan TEMAD Mersin İl Başkanı Halil Kur, derneklerinin Türkiye’nin en önde gelen sivil toplum örgütlerinden biri olduğunu ifade ederek 99 şubesi, 120 bin emeklisi ve 97 bin çalışanı ile her alanda kendini kanıtladığını söyledi.

 

“İLKEMİZ SÜREKLİ DEĞİŞİM”

TEMAD’ın Türk Milletinin bağrından kopan, Türk silahlı kuvvetlerinin bel kemiği fedakar bir toplum olduğunu anlatan Kur, “TEMAD yönetimi ve üyeleri, verilen her kararda, yapılan her işte, en yüksek etik standartlar, dürüstlük ve eşitlik ilkeleriyle hareket eder. Derneğimizin başarısının temelinde sürekli değişim gelişim ilkesi yatmaktadır. Mensuplarımız, ülkemizin her karış toprağında canla başla görev yapmış, şehit düşmüş, gazi olmuştur. Misak-ı Milli sınırlarımız içindeki topraklarımızı korumak, kollamak, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü savunarak mesleğe başlarken canını feda etmeğe yemin etmiş kişiler olarak dün olduğu her zaman devletinin ve milletinin yanında dimdik ayakta hazır olan bir toplumdur” ifadelerini kullandı.

Ülke olarak zor bir süreçten geçildiğini anlatan Kur, ülkemizin huzurunu, güveninin bozmak isteyen her türlü terör örgütlerine karşı şanlı Bayrağımızın altında yaşayan Yüce Türk Milletinin  fertleri olarak ülkemizin bekası için bize görev düştüğünde hep birlikte Türkiye olduğumuzun bilinmesini isterim” şeklinde konuştu.

 

DÜRGEN: “MİLLİ GÜÇ HALİNE GELDİK”

TEMAD Genel Başkanı Hamza Dürgen ise derneklerinin 1984 senesinde kurulduğunu hatırlatarak, o zaman kahraman meslektaşları 7 kişinin bir araya gelerek yokluklar içinde bu derneği kurduğunu söyledi. Şu il ve ilçelerde 94 şubelerinin ve 5 temsilciliklerinin olduğunu anlatan Dürgen şöyle devam etti: “Türkiye’nin milli bir gücü haline geldik. Astsubay mesleği kutsal bir meslektir. Bu meslek Türkiye Cumhuriyetinin teminatıdır. Bunu Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri ispatlamıştır. Bu tesise ismi verilen Vecihi Hürkuş sıradan bir isim değildir. Çok kahramanlık hikayelerine imza atmıştır.  Ömer Halisdemir’i hepimiz hatırlıyoruz. Öleceğini bile bile hainlere fırsat vermedi ve şehit oldu. Bu mesleğin temelinde Anadolu’nun bağrından çıkmış yoksul insanların evlatları vardır. Toroslar’da keçi güden Türklerin çocukları vardır. Bu meslek beni Toroslar’da keçi güderken aldı toplumsal sorumluluk verdi. Onun mücadelesini ediyorum.”

 

PAMUK: “EN ZOR ANDA GÖREV ÜSTLENMİŞLERDİR”

Toroslar Kaymakamı Muhittin Pamuk ise astsubaylar ile birlikte çalışarak mesai arkadaşlığı yaptıklarını söyledi. Astsubayların ülkenin her karış toprağında hizmet eden bir meslek grubu olduğunu vurgulayan Pamuk, “Aynı zamanda emniyet, asayiş ve bu ülkenin bütünlüğü için inisiyatif yüklenen en zor anda görev üstlenen bir meslek mensubumuz. Burada Türkiye’nin şehidi Ömer Halisdemir’i anmadan edemeyiz. Astsubaylık mesleğinin bayrağı ve idolü olmuş bir şehidimizdir. Halil Kur başkan böyle güzel bir bina için yoğun çaba gösterdi. Kendisine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

ARSLAN: “ASTSUBAYLAR ASKERİYENİN MUTFAĞINDADIR”

Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Arslan,ise Başkan Muhammet Mustafa Gültak’ın şehir dışında olması nedeniyle programa katılamadığını ifade ederek “Akdeniz Belediyesi olarak binanın tadilatına destek vermeye çalıştık. Astsubaylar askeriyede işin mutfağındadır. Vatan savunmasında ve milli meselelerde kesinlikle canları ve tüm varlıkları ile mücadele ederler. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

 

YILMAZ: “ASTSUBAYLIK YAŞAM TARZIDIR”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise astsubaylığın bir yaşam tarzı olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Bu salona Vecihi Hürkuş isminin verilmesi çok güzel olmuş. Kendisi çığır açan tutkulu bir kahraman. Başka Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere çok şükür böyle büyük milletimiz ve kahramanlarımız var. Bugün bunu yapmak gerekiyorsa bunu, yarın başka bir şey yapmak gerekiyorsa onu yapıyoruz. Astsubaylarımız ve muharip gazilerimiz hiç tereddüt etmeden canlarını, kanlarını her şeylerini ortaya koymaya hazırdırlar.”    

TEMAD’a destek verenlere plaketinin verilmesinin ve yapılan duanın ardından protokol mensupları açılış kurdelesini kesti.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA