Üniversite öğrencisi, ihtiyaçlarını karşılamak için kıyafetlerini satıyor


 

Giderek artan hayat pahalılığı ailesinden uzakta okuyan üniversite öğrencilerini alternatif yollara itiyor. Hacettepe Üniversitesi Aile ve Tüketici Bilimleri Bölümü son sınıf öğrencisi Kerem Bager Çoban, günlük ihtiyaçlarını karşılamak için giysilerini satıyor.

Haber Merkezi

 

Birgün Gazetesi’nden Nisa Küçük’ün haberine göre; derinleşen ekonomik kriz, üniversiteyi ailesinden uzakta okuyan öğrencilerinin eğitim yaşamlarını sürdürmesini zorlaştırıyor. Birçok öğrenci ekonomik nedenlerden okulunu bırakırken eğitim hayatına devam etmek isteyen öğrenciler alternatif yollar arıyor. Hacettepe Üniversitesi Aile ve Tüketici Bilimleri son sınıf öğrencisi Kerem Bager Çoban, günlük ihtiyaçlarını karşılamak için ikinci el eşyaların satıldığı uygulamalarda giysilerini satıyor.

Üniversite için Mersin’den Ankara’ya geldiğini söyleyen 23 yaşındaki Çoban, üniversitedeki ilk yılında yurtta kaldığını kaydetti. Çoban, yurtta geçirdiği yılların ardından bu sene bir arkadaşıyla eve çıktığını belirterek, "Eski, odaları küçük bir eve bin 500 TL kira veriyoruz. KYK'dan burs alıyorum ancak kiram bursumdan fazla. Bursum 650 TL, kiram 750 TL. Bir öğrenci sırf bursla nasıl geçinsin?” diye sordu.

 

“KİTAPLARIMI SATMAKLA BAŞLADIM”

universite-ogrencisi-ihtiyaclarini-karsilamak-icin-kiyafetlerini-satiyor-941698-1.Elektrik, su, doğalgaz, gıda, yol gibi temel ihtiyaçların da çok pahalı olduğunu söyleyen Çoban sözlerini şöyle sürdürdü: “Temek ihtiyaçların arasında okul için gerekli olan ders materyalleri ya da hobileriniz yok. Önceki yıllarda yazın çalışır, okul için birikim yapardım. Ancak bu yaz sağlık sorunlarım nedeniyle çalışamadım. Pandemi döneminde internette kitaplarımı satmaya başladım. Ankara’ya geldikten maddi zorluklarım daha da derinleşti. Ailem bu sene kiraya çıktı. Onlar orda, ben burada kira veriyorum. Ailem, eskisi kadar destekte bulunamıyor. Hem yazın çalışamadığım hem de evden yeterli desteği alamadığım için kıyafetlerimi satmaya başladım. Şu anlık çok giymediğim giysileri ikinci el eşyaların satıldığı bir uygulamaya koydum. Günlük ihtiyaçlarım karşılamak için böyle bir yönteme başvurdum.”

 

“OKULU BIRAKIP ÇALIŞSAM MI DİYE DÜŞÜNÜYORUM”

Temel ihtiyaçlarını karşılamak için günlük işlerde çalıştığını kaydeden Çoban, “Mağazalarda sayım işi ya da broşür dağıtım işi olduğunda muhakkak gidiyorum. Kendime, ‘Senin bir hayalin yok mu?’ diye soruyordum. Artık bu soruyu sormuyorum. Şu an sadece hayatta kalmak gibi içgüdüsel bir noktadayım. Yakın zamanda Erbil’deki bir otobüs firmasından iş teklifi aldım, gişede duracak birini arıyorlarmış. Mezun olup olmama konusunda kararsızım. Erbil’e gitsem mi diye düşünüyorum” diye konuştu.

Amatör fotoğrafçılıkla da uğraştığını söyleyen Çoban, “Bu hobimin üzerine çok yoğunlaşamıyorum. Çünkü bunlar da para. Kamera, bilgisayar gibi eksikliklerden dolayı ilgim amatörlükten öteye gidemedi bu konuda kendimi yeterince geliştiremiyorum. Sürekli çevremdeki insanların kameralarını kullanarak nasıl ilerleyebilirim? Artık bir şeyler hayal etmiyorum” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA