09:05’TE HAYAT DURDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

09:05’TE HAYAT DURDU!


 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. yıldönümünde saat 09:05’te çalan sirenler ile Türkiye’de olduğu gibi Mersin’de de adeta hayat durdu. Öte yandan Mersin Valiliğince düzenlene resmi anma törenine ilgi yoğun oldu.

Gizem Ekici

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete yolculuğunun 83.’inci yıl dönümü sebebiyle saatler 09:05'i gösterdiğinde tüm Türkiye'de olduğu gibi Mersin’de de hayat durdu. İl genelinde sirenlerin çaldığı sürede vatandaşlar Ata’ya saygı, minnet ve şükranlarını saygı duruşu ile sundu. Kimi vatandaşlar otomobillerden inerek, kimileri ise evlerinin balkonlarında saygı duruşunda bulundu. Bazı işletmeler ve bankalar işlerine 2 dakikalığa ara verdi.

 

RESMİ TÖRENE YOĞUN İLGİ

Ayrıca büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 83. yılında Mersin’de düzenlenen törenle anıldı. Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen törende Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ili kurum ve kuruluşların Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından saat 09.05’te verilen işaret ile birlikte saygı duruşunda bulunuldu. İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, limandaki gemiler, balıkçı barınağındaki tekneler sirenlerini, motorlu araçlar klaksonlarını ve lokomotifler düdüklerini 2 dakika çalmak suretiyle anmaya katıldı. Bando eşliğinde söylenen İstiklal Marşı ile Türk Bayrağı göndere çekildi ve daha sonra yarıya indirildi.

Program daha sonra Kültür Merkezi’nde devam etti. Kültür Merkezi’ndeki programa Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, muharip gaziler ve kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Orkestrası, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünce hazırlanan programda saygı duruşu İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından MTSO Anadolu Lisesi ve İçel Anadolu Lisesinin hazırladığı 10 Kasım Oratoryosu, Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Orkestrası tarafından “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” temalı program sahnelendi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA