“EN AĞIR CEZAYI ALMASINI İSTİYORUM” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“EN AĞIR CEZAYI ALMASINI İSTİYORUM”


 

Boşanmak istediği eşi tarafından vurulan ve geçirdiği 5 ameliyat sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum olan Derya Demir 2 çocuğu ile birlikte yaşam savaşı veriyor. Derya Demir, 27 yıl hapis cezası ile yargılanan ve 11 Kasım Perşembe günü saat 14.30’da Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden hakim karşısına çıkacak tutuklu sanık Şerif Aksoy’un en ağır cezayı almasını istedi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’de 2 çocuk annesi genç kadını tekerlekli sandalyeye mahkum eden silahlı şiddet olayı geçen yıl 29 Aralık’ta Akdeniz İlçesi Camii Şerif Mahallesi’nde yaşanmıştı. Cezaevinden çıkan Şerif Aksoy (30), kendisine boşanma davası açan 2 çocuk annesi eşi Derya Demir'i (27) sabah saatlerinde işe giderken ateşli silahla 11 el ateş ederek bacaklarından vurmuştu. Mersin Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alınan Demir, 3 gün yoğun bakımda kalmıştı. Adana'da gözaltına alınan Şerif Aksoy, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Aradan geçen 11 ayda 5 kez ameliyat olan Derya Demir, ailesinin desteği ile yaşamını tekerlekli sandalye üzerinde sürdürüyor.

 

“ÖLDÜRMEK İÇİN SIKTI”

"Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "Eşi kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından 27 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Şerif Aksoy hakim karşısına çıkacak. Demir, gazetemize yaptığı açıklamada, şahısla 2012 yılında evlendiğini ve evlilik boyunca sürekli şiddete maruz kaldığını söyleyerek “Uyuşturucudan cezaevine girdi. Cezaevinden çıkınca boşanma davası açtım. Olay günü sabah işe giderken yanımda bir araba durdu. Elinde silah vardı, arabaya binmemi istedi. Binmeyeceğim diye itekledim. İtekleyince direkt ayaklarıma sıktı. Yere düştüm. Öldürmek için sıktı. Kan kaybından ölmek üzereydim. 11 aydır yürüyemiyorum. 5 defa ameliyat oldum” dedi.

Şu anda aynı şekilde tekerlekli sandalye ile hayatını devam ettirmeye çalıştığını anlatan Demir, “5. Ameliyatımı geçen ay oldum. Cuma günü hastaneden taburcu oldum. Yürüyemiyorum. Şu an fizik tedavi görüyorum” şeklinde konuştu.

 

“CEZAEVİNDE BİLE BENİMLE UĞRAŞIYOR”

11 Kasım’daki duruşmada sanık Şerif Aksoy’ın en ağır cezayı almasını beklediğini anlatan Demir, Aksoy’dan daha önceki gibi yine tehdit alıp olmadığı yönündeki soruya, “Şu anda tehdit almıyorum ama kredi kartlarını kallandığımı iddia ederek hakkımda şuç duyurusunda bulunmuş. Ceza evinde iken bile benimle uğraşıyor. 7 ve 5 yaşında 2 tane erkek çocuğum var. 11 el ateş açmıştı. Şu an yürüyemiyorum. Tekerlekli sandalye ile hayat sürdürmeye çalışıyorum. Ameliyatı yapan doktorum fizik tedavi görmemi söyledi. Ateşli silah yaralanması sonrası ayağımdaki yaraların geçmemesi nedeniyle oksijen tedavisi görmem gerekiyormuş. Doktorum bu tedaviye yönlendirdi. 11 aydır hep hastanedeyim. Annem emekli, o olmasa zaten geçinemem. Ablalarım destek veriyor. Onlar olmasa ortada kalırım” şeklinde konuştu.

 

“ŞEHİR HASTANESİ’NDEKİ DOKTORA DA DAVA AÇACAĞIZ”

Demir, adli tıp raporunda yer alan ilaçlarının düzenli içmediği ve sigara içmeye devam ettiği için yaralarının iyileşmediği yönündeki ifadelerle ilgili ise, “Adli Tıp Raporum çıktı. Raporda duyularımdan veya organlarımdan birisinde sürekli zayıflama ve yitirilme olup olmayacağının anlaşılması için 1 yıl sonra tekrar muayene olmam gerekiyormuş. Ben Şehir Hastanesi’nde ameliyat olmuştum. Oradaki doktorla biraz tartışmıştık. Ameliyatımı yaptıktan sonra benimle ilgilenmedi. Avukatımla görüştüm onla ilgili de dava açacağız. Adli tıp raporunda benim ilaçlarımın içilmediğinden bahsedilmiş. Ben ilaçlarımı içiyorum. Aksatmadım. Sigara içtiğim için böyle olduğu yazılmış. Ben sigara içmiyorum ki. Onlarla ilgili şikayetçi olacağım. Son ameliyatımı TIP Fakültesi Hastanesi’nde oldum. Buradaki doktordan rapor aldım. Buradaki raporda sigara ile ilgili olmadığını belirtiliyor. Ayakta ciddi hasar vardır diyor. Bunu avukatım mahkemede sunacak.”ifadelerini kullandı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA