HAZİNE ARAZİSİ SATIŞINDA SON HEDEF ANAMUR OLDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HAZİNE ARAZİSİ SATIŞINDA SON HEDEF ANAMUR OLDU!


 

Mersin’de tepki çeken hazine arazisi satışlarında Erdemli’deki Ayaş ve Tırtar Mahallerinden sonra Anamur’da ki 15 taşınmaz için ihaleye çıkıldı!

Haber Merkezi

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, tepkilere rağmen ülke genelinde bulunan Hazine'ye ait taşınmazları belirli aralıklarla satışa çıkarmaya devam ediyor.

Toplam 104 taşınmaz ilanıyla öne çıkan iller arasında yer alan Mersin’de, atadan deden yıllardır hem yaşadıkları hem de tarımsal üretim yaptıkları arazilerin Ankara’da yapılan ihalelerle yüksek rakamlardan satışa çıkarılmasına tepki gösteren vatandaşın sesi ise duyulmuyor.

Mersin’in Erdemli ilçesinde Ayaş ve Tırtar Mahallerinde tepkiye neden olan satışlar son olarak Mersin’in Anamur ilçesinde gündeme geldi.

Milli Emlak Genel Müdürlüğü 2 ve 3 Kasım tarihlerinde Anamur ilçesindeki 15 taşınmazın satışı için ihaleye çıktı.

Yöre halkının tepkisine neden olan satışta tarla, ham toprak, taşlık arazi, bahçe, çalılık ve kayalık türündeki 15 taşınmaz için toplamda yaklaşık 2, 5 milyon TL’lik gelir elde edilmesi planlanıyor.

Satışa konu taşınmazlardan en değerlisi olan Karadere Köyü’ndeki 105 pafta 16 ada parselde bulunan imarsız konumdaki 2 bin 592 metrekarelik arazi için 803 bin TL istendi.

İkinci en değerli taşınmaz ise yine Karadere Köyü’ndeki P29C 16B / 128 / 6 ada parsel numaralı imarsız 4 bin 254,05 metrekarelik tarla oldu. Tarla için istenen bedel ise 708 bin TL olarak açıklandı.

Bir diğer taşınmaz da yine tarla türündeki 4 bin 770 metrekarelik arazi olurken, 286 bin 500 TL bedel istendi.

Emirşah Köyü’ndeki kayalık 4 bin 208 metrekare yüzölçümüne sahip taşınmaz için 254 bin TL istenirken, Kızılaliler Köyü’nde bulunan çalılık türündeki bin 521 metrekarelik taşınmaz için 250 bin TL istendi.

Ayrıca Ovabaşı Köyü’ndeki 614 metrekarelik imarsız tarla için 58 bin 400 TL istendi.

 

UÇARI KÖYÜ’NDEN 5 SATIŞ

Uçarı Köyü’ndeki bin 646 metrekarelik ham toprak için 53 bin TL istendi. Yine Uçarı Köyü’nde imarsız durumdaki bin 798 metrekarelik ham toprak için 49 bin TL istendi. Uçarı Köyü’ndeki bir diğer ham toprak taşınmaz olan bin 430 metrekarelik satış için 40 bin TL istendi. Yine Uçarı Köyü’nde tarla niteliğindeki imarsız olan 829  metrekare taşınmaz için de 23 bin TL satış bedeli istendi. Uçarı Köyü’nde satışa konulan bir başka arazi de 2 / 115 / 2 ada parselde bulunan 605 metrekarelik ham toprak niteliğindeki taşınmaz oldu. Bu arazi için 17 bin TL satış bedeli istendi.

 

DEMİRÖREN’DE 3 ARAZİ SATIŞA ÇIKTI

Demirören Köyü Mahallesinde bahçe ve tarla niteliğindeki imarsız 681 metrekarelik taşınmaz 10 bin 300 TL bedelle satışa çıkarıldı. Yine Demirören Köyü’nde ham toprak niteliğindeki 653.46 metrekarelik taşınmaz için 10 bin TL satış bedeli istendi. Yine aynı köyde tarla niteliğinde imarsız olan 404 metrekarelik taşınmaz için de 6 bin 100 TL bedel istendi.

Son olarak Anamur ilçesi Aşağı Kükür Köyü’nde de taşlık arazi vasfına sahip imarsız durumdaki 601 metrekarelik taşınmaz için 22 bin TL istendi.

 

UÇARI’DAKİ ARAZİYİ KÖYLÜLER SATIN ALDI

Uçarı Mahalle Muhtarı Muzaffer Çetin, ihaleye çıkılan 5 arazininde satıldığını söyledi. Söz konusu arazilerin daha öncede köylüler tarafından kullanılan Milli Emlak’a ait araziler olduğunu ifade eden Muhtar Çetin, arazilerin yabancı şahıslar yerine köylülerinin satın almasının sevindirici olduğunu kaydetti. Satışı yapılan yerlerin kıraç toprak olduğunu ve sadece buğday ekildiğini anlatan Çetin, “İhaleye sadece köylülerimiz girdi. Arazinin 2’sini şu ana kadar kullanan şahıs aldı. 3 tanesini ise başka bir köylümüz aldı” şeklinde konuştu.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA