“AKP’YE YAKIN ŞİRKETLERİN YARGILANMAKTAN BİR MUAFİYETİ Mİ VAR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“AKP’YE YAKIN ŞİRKETLERİN YARGILANMAKTAN BİR MUAFİYETİ Mİ VAR”


 

Haber Merkezi 

 

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, dün geç saatlerde Adalet Bakanlığı bütçesi komisyon görüşmelerinde Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e kritik sorular yöneltti.

CHP’li Başarır, “Sayıştay raporlarında, Yargıtay binası yapımını denetlemek üzere ihaleyle alınan lüks araçlar, Çeşme’de, Bodrum’da, Altınoluk’ta tatil yerlerinde  ortaya çıkıyor. Sayıştay suçtur diyor ancak bu olanlar için tek bir soruşturma açılmıyor” dedi.

 

ALINAN ARAÇLAR ÇEŞMEDE, ALTINOLUK’TA ÇIKIYOR

Sayıştay’ın, 2020 yılı raporunda, bakanlık ihalelerini incelerken birçok usulsüzlük tespit ettiğini ifade eden CHP’li Başarır, “Bu ihalelerin özellikle 72 tanesini inceledim ki benim dudaklarım uçukladı. Sayın Bakan, birkaç tane örnek vermek isterim. Yargıtay binasının yapımında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yargıtay binasını denetlemek üzere 6 tane lüks araç kiralıyor. Lüks araç da olsa kiralasın ve Sayıştay raporunda bakın bu. Bu araçlara bir bakıyoruz ki Çeşme’de, Bodrum’da, Altınoluk’ta, tatil yerlerinde çıkıyor. Sayıştay, bir suçtur diyor, ancak açılan tek bir soruşturma dahi yok sayın Bakan” sözlerini dile getirdi.

 

 3 AYRI TEKLİFİ VEREN DE AYNI ŞİRKET

CHP’li Başarır, bir başka verdiği örnekte ise “Yapılan bir başka ihalede, 3 farklı şirketten farklı zarfta teklif alınması gerekirken 3 ayrı teklifi veren de aynı şirket. İhale yapılmış ve Sayıştay belirtmiş bu durumu ama soruşturma yok. Yani, Ceza Usul Kanunu’ndaki re’sen soruşturma yetkisi savcılara verilmiş. Bunu muhaliflere kullansın diye mi verilmiş? Bakın kamuoyuyla paylaştık, bir savcı çıkıp da bir soruşturma açmaz mı sayın Bakan? AKP’ye yakın şirketlerin yargılanmaktan bir muafiyeti mi var? Biz cumartesi bir açıklama yapıyoruz. Pazar günü pijamasını çıkartıp pantolonunu giyip soruşturma açıyor savcılar. Burada bir eşitsizlik var. Burada bir haksızlık var. Ben sizin yolsuzluk konusundaki hassasiyetinizi biliyorum, ben bu konuda sizlerle ilgili çok kişiyle konuştum ama bir şey duymadım ama lütfen bunu söyleyin, bunu konuşun. Bizim paramız bu. Öyle ihalelerde usulsüzlük yapılmış ki yeni sistemde Sayıştay’ın bu konuda suç duyurusunda bulunma hakkı da yok. Ama maalesef ki bunlarla ilgili bir soruşturma açan da yok. Yapılanlar bunların yanına kâr kalıyor” dedi.

 

SEZGİN BARAN KORKMAZ NEDEN BU ÜLKEDE DEĞİL?

Konuşmasının sonunda Sezgin Baran Korkmaz’a değinen CHP’li Başarır, “Sezgin Baran Korkmaz elinizdeydi. Ne oldu? MASAK raporu bahane edilerek ki MASAK raporu henüz gelmemişti. MASAK, raporu hazırlıyoruz, demişti. Önce malvarlığı üzerindeki tedbir kaldırıldı sonra yurtdışı yasağı kaldırıldı ve Sezgin Baran Korkmaz ülke dışına gitti. Sayın bakan, bu işlemi yapan iki kişiden birisi yardımcınız Hasan Yılmaz, bir tanesi de Anayasa Mahkemesi üyesi İrfan Fidan. Neden? Olur mu bu? Sezgin Baran Korkmaz neden bu ülkede değil? Sayın Bakan hiç MASAK raporuna baktınız mı bilmiyorum ama sonuç bölümünden 3 tane suç söyleyeyim size; dolandırıcılık, resmi evrakta sahtecilik ve kara para aklama suçunun işlendiğine dair kanaat oluşmuştur diyor. Ancak bu kişinin yurtdışı çıkış yasağını kaldıran, malvarlığındaki tedbiri kaldıran 2 kişiden biri yanınızda biri de Anayasa Mahkemesi’nde sayın Bakan. Gerçekten bunlar üzüntü verici şeylerdir. Biz yargının, tarafsız ve bağımsız olmasını istiyoruz. Yargının tartışılmasını istemiyoruz, savcıların, hakimlerin tartışılmasını istemiyoruz ama inanın bunlar canımızı acıtıyor” sözlerini ifade etti.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA