PARKLARDAKİ TRAFOLARDA TÜRK KİLİM MOTİFLERİ ESİNTİSİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PARKLARDAKİ TRAFOLARDA TÜRK KİLİM MOTİFLERİ ESİNTİSİ


 

Toroslar Belediyesi park yenileme çalışmalarıyla yeşil alanların çehresine renk katıyor. Parklardaki trafolarda Türk kilim motifleri esintisi yaşanıyor.

Haber Merkezi

 

Toroslar Belediyesi, parklarda bulunan trafo binalarını boyayarak Türk kilim motifleriyle süslüyor.

Görüntü kirliliği oluşturan binalar, belediyenin usta ressamının eliyle birer sanat eserine dönüşüyor. Trafolarda ayrıca hayvan sevgisi ve kitap okuma alışkanlığı konusunda figürler işlenerek farkındalık da oluşturuluyor.

Parklarda eskiyen ve yıpranan bank, kamelya ve çöp kovalarını yenileriyle değiştiren belediye, trafo boyama çalışmalarıyla da yeşil alanların çehresine ayrı bir renk katıyor.

Trafoların boyama işi, Toroslar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli Ressam Ertuğrul Çavuşoğlu tarafından yapılıyor. Çavuşlu Mahallesi’nde bulunan Değirmenli Park ve Osmaniye Mahallesi’ndeki Lütfü Oğuzcan Parkı’nda trafo boyama çalışmaları tamamlandı.

 

“KÜLTÜREL MİRASI PARKLARIMIZDA YAŞATIYORUZ”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın sanatsal, kültürel çalışmalarından biri olan bu proje mahalle sakinlerinden de tam not aldı.

Hizmet çalışmalarının yanında ilçenin çehresini değiştirecek sanatsal faaliyetlere de önem veren Başkan Yılmaz, belediyeye ait parklarda bulunan diğer trafo binalarında da boyama çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

Park ve yeşil alanlarda kentin tarihi ve kültürel dokusunu yansıtmaya çalıştıklarını kaydeden Başkan Yılmaz; “Belediyemize ait parklarımızda bulunan trafo binalarının dış görünüşlerinin güzelleştirilmesi için bir çalışma başlattık. Bakım ve onarım çalışmalarının yanında parklarda kötü bir görünüm arz eden elektrik trafolarını boyayarak, Türk kilim motifleriyle beziyoruz” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA