YAYIN YASAĞINA UYMAYANLARA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YAYIN YASAĞINA UYMAYANLARA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK


 

Haber Merkezi

 

Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi Müslüme davasında yayın yasağına uymayanlar hakkında suç duyurusunda bulunak.

Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nden yapılan açıklamada, Mersin’in Gülnar ilçesinde kaybolduktan 10 gün sonra cesedi bulunan 3 yaşındaki Müslüme Yağal'ın ölümüyle ilgili, soruşturma dosyasında gizlilik kararı ve yayın yasağı olmasına rağmen basında ve sosyal medyada, “DNA testi sonucuna ulaşıldı. Müslüme’nin dedesi babası çıktı” şeklinde haberlerin yer aldığı hatırlatıldı.

“Asılsız haberleri Mersin Barosu olarak üzüntüyle takip etmekteyiz” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yayın yasağı olmasına rağmen basında ve sosyal medyada konu ile ilgili aileye ve kardeşlere zarar verici, yıpratıcı açıklamaların yer almasının da bir suç olduğunu belirtmek isteriz. Müslüme davasının sağlıklı yürütülmesi, ailenin ve kardeşlerin  toplumda rencide olmaması için, basında yer alan haberlerin kaldırılması konusunda Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak başvurumuzu yapacağız. Gizlilik yasağına aykırı hareket eden ve bu eylemlerini yineleyen kişiler hakkında ise suç duyurusunda bulunacağımızı basına ve kamuoyunun bilgisine sunarız. Soruşturmanın en sağlıklı şekilde yürütülmesi için herkesin hassasiyet göstermesini önemle rica ederiz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA