KILIÇDAROĞLU’NUN CUMHURİYET ALANINDAKİ MİTİNGİNE İZİN ÇIKMADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KILIÇDAROĞLU’NUN CUMHURİYET ALANINDAKİ MİTİNGİNE İZİN ÇIKMADI


 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 4 Aralık’ta Mersin Cumhuriyet Alanı’nda düzenlemeyi planladığı mitinge Valilikten izin çıkmadı. Valilik adres olarak Eski Tevfik Sırrı Gür Stadı yanını gösterdi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 4 Aralık’ta Mersin Cumhuriyet Alanı’nda düzenlemeyi planladığı mitinge Valilikten izin çıkmadı. Valilik adres olarak Eski Tevfik Sırrı Gür Stadı yanını gösterdi.

Haber Merkezi

CHP İl Başkanı Adil Aktay, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhuriyet Alanı’nda yapmayı planladığı Büyük Mersin Mitingi ile ilgili  düzenlediği basın toplantısında Cumhuriyet alanında yapmayı planladıkları miting ile ilgili Valilikten cevap alamadıklarını belirtti.

Aktay’ın açıklamasının ardından Valilik,  CHP’nin miting talebi ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı tarafından 04 Aralık 2021 Cumartesi günü Mersin’de  düzenlenmek istenen mitinge izin verilmediği yönündeki açıklama ve haberlerin tamamen asılsız olduğu ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“CUMHURİYET ALANINDA SİYASİ PARTİ MİTİNGİ HUKUKEN MÜMKÜN DEĞİL”

“İl ve ilçelerde toplantı ve gösteri yürüyüşü yer ve güzergahı, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu’nun 6. Maddesine istinaden Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) grubu bulunan siyasi partilerin il ve ilçe temsilcilerinin görüşleri alınarak mahallin en büyük mülki amiri tarafından belirlenmektedir. Bu kapsamda ilimizde toplantı ve gösteri yürüyüşü güzergahları Mersin CHP İl Başkanlığı’nın da görüşü alınarak belirlenmiş ve mutat vasıtalarla ilan edilmiştir. Bu nedenle “Kent Merkezi Akdeniz İlçesi Cumhuriyet Meydanı” miting alanı olarak belirlenmediğinden, bu alanda siyasi parti mitingi gerçekleştirmek hukuken mümkün değildir.

“İFADELER GERÇEKLE BAĞDAŞMIYOR”

CHP İl Başkanlığınca Valiliğimize verilen 25.11.2021 tarihli dilekçe ile “Eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu Yanı Miting Alanı”nda yapılmak istenilen mitingin uygun görüldüğü Valiliğimizce yazılı olarak CHP İl Başkanlığına bildirildiği halde İl Başkanlığınca yapılan basın açıklamasındaki ifadelerin gerçekle bağdaşmayarak çarpıtılması talihsizliktir”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA