KÜÇÜK MÜSLÜME’NÝN MEZAR TAÞI YÜREKLERÝ DAÐLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KÜÇÜK MÜSLÜME’NÝN MEZAR TAÞI YÜREKLERÝ DAÐLADI


 

Karaman’da kaybolduktan 10 gün sonra cansýz bedeni bulunan ve topraða verilen 2 buçuk yaþýndaki Müsleme Yaðal için beþik görünümünde yapýlan mezar taþý ile mezarýnýn baþýna konan çocuk bisikleti yürekleri daðladý.

10 Kasým tarihinde konar-göçer yaþam sürdüren Sarýkeçili Yörükler, Konya'nýn Bozkýr ilçesindeki bölgeden kýþý geçirmek için Mersin’in Gülnar ilçesi Yanýþlý bölgesine gelerek çadýr kurmuþtu. 7 çocuklu Mehmet ve Selvi Yaðal ailesinin 2,5 yaþýndaki kýzý Müslüme, ayný gün saat 17.00 sýrlarýnda bisikletiyle oynarken ortadan kaybolmuþtu. Ailesi tarafýndan bulunamayan Müslüme, jandarma, itfaiye, AKUT, UMKE, belediyeler ve AFAD’a baðlý ekiplerin tarafýndan günlerce arandý. 200 kiþiden oluþan profesyonel ekibinin yaný sýra belediye, çeþitli kurum ve gönüllülerin katýldýðý 300 kiþi 12 kilometrelik vadi, orman ve daðlýk alanda defalarca arama çalýþmasý yaptý. Çalýþmalara iz takip, kadavra ve kokuya duyarlý köpekler, insanlý keþif uçaðý, termal droneler de destek verdi, ancak küçük kýzýn cansýz bedeni 10 gün sonra 19 Kasým’da çadýrýn yaklaþýk 7 kilometre arka tarafýnda, 500 metre yükseklikte orman ve kayalýk alanda bulundu.

 

MÜSLÜME'YE BEÞÝKTEN MEZAR TAÞI

Çeltek Mahallesi Kazalpa Mezarlýðý'nda topraða verilen küçük Müslüme’nin mezar taþý, Karaman Belediyesi Mezarlýklar Müdürlüðü ile mezar taþý yapan hayýrsever bir mermerci esnafý tarafýndan yapýldý. Beþik görünümünde yapýlan mezar taþý ile mezarýn baþýna konan çocuk bisikleti, görenlerin yüreðini daðladý. Mezarlýðý ziyarete giden vatandaþlar, küçük Müslüme’nin mezarýný da ziyaret ederek dua ediyor. Daha öncede küçük kýzýn mezarýna giden bir vatandaþ, Müslüme’nin mezarýnýn baþýna çam fidaný dikmiþti.(iha)


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!


  HABERCÝ GAZETESÝ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCÝ SPOR
 


  BÝK ÝLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇÝ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARÞÝVÝ KÜNYE ÝLETÝÞÝM GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA