“VALİ BEY ORMAN DİKİYOR MÜTEAHHİT SÖKÜYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“VALİ BEY ORMAN DİKİYOR MÜTEAHHİT SÖKÜYOR”


 

Gülnar’ın Büyükeceli Mahallesi’nde Mersin-Antalya karayolunu yapan şirketin dinamit deposu yapmak için ormanlık alanı talan ettiği iddia edildi. Emekli öğretim görevlisi Dr. Ramazan Karaman, hem orman talanını engellemek hem de 3 mahalleden geçildikten sonra depoya taşınacak patlayıcı maddelerin yarattığı tehlikenin önüne geçmek için mücadele başlattı.

Hediye Eroğlu

 

Sık sık çevre sorunları ile gündeme gelen Akkuyu Nükleer Santrali’nin kurulduğu Büyükeceli Mahallesi bu defa korayolu şirketinin dinamit deposu yapmak için ağaçları keserek ormanlık alanı talan etmesi ile gündeme geldi. Mersin-Antalya Karayolunu yapan firma bir şahıstan kiraladığı ve dinamit deposu  olarak kullandığı arazi için mahkemelik olunca ormanlık alana yöneldi. Firmanın Orman Bölge Müdürlüğü’nden kiraladığı alanda ve alana ulaşmak için yol boyunca ağaçları katlettiği öne sürüldü. Emekli Öğretim  Görevlisi Dr. Ramazan Karaman yaşananları gazetemize anlattı.

Büyükeceli Uzunin denilen yerde 32 dönüm tapulu mülklerinin bulunduğunu ifade eden Karaman, Mersin-Antalya Karayolunu yapan Özaltın Firmasının ise söz konusu arazilerinde 3 yıllığına kiracı olarak bulunduğunu kaydetti. Firmanın yeri dinamit deposu olarak kullandığını anlatan Karaman, “Süreleri dolunca tahliye etmeleri için ihtarname verdik. İhtarname verince kanuni olarak çıkmakta mecbur kaldılar. Bu kez orman sınırına konteynerlerini yığdılar. Ben yangın ihbara haber verdim. Jandarma ekipleri gitmiş. Orman şefi biz izin verdik demiş. Sonra Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne başvurmuşlar. Oraya izinsiz, damgalama olmadan orman içindeki 3-4 kilometrelik sık orman alanından yol açtılar. İş makinalarını felan soktular. Ben Kaymakamlığa başvurdum. Ben komşumla yolumuzu kapatmıştım. Yangını bahane edip bizim yolu açıp araziye girmişler. Konteynerler arazinin ortasında idi. Böyle bir kanun tanımazlık keyfilik var. Biz yaparız diyorlar” şeklinde konuştu.

 

“PATLAYICILAR MAHALLE İÇİNDEN TAŞINACAK”

Arazilerinin istedikleri gibi boşaltılmadığını beton parçaları bıraktıkları ve arazilerine izinsiz girdikleri için mahkemeye başvurduğunu ve sürecin devam ettiğini anlatan Karaman, firmanın ormanı talan ettiğini öne sürerek yetkilileri göreve davet etti. Firmanın ormanın içinde kurduğu alana ulaşmak için dolaşmak zorunda kalacağı 7-8 kilometre yolun 3 kilometresinin ormanlık alan olduğunu anlatan Karaman, “Sığırcı deresi denilen yerden araziye giriyorlar. İşin kötü tarafı köy mezarlığından, köyün 3 mahlallesinin ve pazar yerinin, çarşının içinden dinamit nakledecekler. Geçmişte bizim araziden doğrudan kasabanın içinden geçiyorlardı bu defa köyün arka tarafından dolanıp 3 tane mahalleyi, mezarlığı felan geçecekler. Bütün komşular rahatsız ama kimse ses çıkaramıyor” şeklinde konuştu.

 

“VALİ BEY ORMAN DİKİYOR MÜTEAHHİT SÖKÜYOR”

Firmanın 5 dönüm ormanlık alanı Karayolları adına Orman Bölge Müdürlüğü’nden kiraladığını öğrendiğini anlatan Karaman, “Vali Bey, Orman Bölge Müdürlüğü canla başla orman dikerken diğer taraftan müteahhit ağaçları söküyor. Patlayıcı madde mahalle içinden taşınacak. sayiş için elverişli değildir raporu verilmeli” dedi.

Karaman, Sakarya’da havai fişek fabrikasında yaşanan patlamaya dikkat çekerek söz konusu alanda oluşabilecek bir facianın önüne geçilmesi için Gülnar Kaymakamlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne de dilekçe verdi. 

                                                                                               

“4 TARAFI ORMANLA ÇEVRİLİ YENİ DEPO YANGIN RİSKİ ALTINDA”

Karaman Gülnar Kaymakamlığı’na verdiği dilekçede şu ifadelere yer verdi: Büyükeceli Mahallesi Kayrak Uzunin Mevkiinde yer alan tarla vasıflı tarım arazisi 118 ada 76 parsel nolu arazi sınırıma 20 metre mesafede Özaltın Şirketi tarafından 6 konteynerlik 2 bin kilo kapasite dinamit deposu inşa etmekte ısrar etmektedir. Söz konusu arazimizde 3 yıllık sürede kalıp süre bitiminde tahliye istediğimizde bize zarar vermek kastıyla inatla başka bölgeye gitmeyecek şekilde davranıyorlar.

Arazimizin girişini kapatmamıza rağmen iş makinesi ile açarak özel mülkümüze girmeye devam etmişler arazimizi bize teslim etmemişlerdir. 3091 sayılı kanuna göre temel hak ve hürriyetleri ihlal etmeleri sebebiyle suç işlemektedirler. Şubat 2021 tarihinden itibaren bu yana depo kapatılmış olmasına rağmen fabrikadan doğrudan temin yoluyla işlerini sürdürmektedirler. 4 tarafı ormanla çevrili yeni depo yangın riski altındadır. Meskun mahale 700 metre civarındadır. Nakil yolu 3 mahallenin içinden geçmektedir. Aydıncık ve Anamur projesine bağlı olduğu için mahallemizden ve ilçemiz sınırları dışına çıkarılması can ve mal güvenliğimizin sağlanmasını talep ediyorum.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA