ECZANE TEKNİSYENİ COVİD KURBANI OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ECZANE TEKNİSYENİ COVİD KURBANI OLDU


 

Mersin’de 25 yıllık eczane teknisyeni Fatma Yeter (42) yakalandığı Covid-19 illetinden kurtulamayarak hayatını kaybetti. Yeter’in alerjik rahatsızlık nedeniyle aşı yaptırmadığı öğrenildi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’in merkez Mezitli ilçesinde bir eczanede teknisyen olarak çalışan 1 çocuk annesi Fatma Yeter bir süre önce Covid-19 hastalığına yakalandı. Alerjik rahatsızlığı nedeniyle aşı yaptırmaktan korktuğu öğrenilen Yeter, Toros Devlet Hastanesi’ndeki 32 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Yeter, Mersin Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.

 

“AŞI KARŞITLIĞI SON BULSUN”

Mersin Eczacı Odası Başkanı Özgün Sağır, Mersin’de Covid-19 nedeniyle şu ana kadar 2 eczacı ile 3 eczacı teknikerinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Vatandaşların maske ve hijyen kuralları uymamasının kendi hayatları gibi eczacılarında yaşamını tehlikeye soktuğunu ifade eden Sağır, “Risk yüksek olmasına ve Omicron vakası yayılmasına rağmen vatandaşlarımız kurallara uymuyor. Aşı karşıtlığının bitmesi, insanların aşılanması gerekiyor. Hastane başvuran vakaların hepsi aşısız vakalar. Bu durum eczacılar için de büyük bir risk. Biz geçmişten beri kuraları uyguluyoruz. Hastalarında aynı kuralları uygulaması gerektiğini söylüyoruz. Eczanelere maskesiz gelmemeleri, eczanelerdeki belirli alan haricindeki yerlerde bulunmamaları, eczanelerde mümkün olduğunca az zaman geçirmeleri gerektiğini bulaşı riskini azaltmak için söylüyoruz. Kurallar değişmedi ama insanlar 2 yıldır bu hastalıkla uğraşınca bir kanıksama oldu. Umursamaya başladılar” şeklinde konuştu. 

 

“MESLEĞİNE ÖNEM VEREN BİR İNSANI KAYBETTİK”

Mersin Eczacı Teknikerleri ve Teknisyenleri Dernek Başkanı Ramazan Açıkel ise 25 yıllık arkadaşları Fatma Yeter’i kaybetmelerinin derin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Açıkel Yeter’in mesleklerine önem veren iyi eleman yetiştiren bir insan olduğunu kaydetti.

Mersin’de Covid nedeniyle 3 meslektaşlarını kaybettiklerini anlatan Açıkel süreçte yaşadıkları sorunları şöyle anlattı: “Eczanelerde birinci derece çalışan sağlıkçı olduğumuz için hasta ile birebir yüz yüze görüşüyoruz. Maskesiz gelen hastalarımız oluyor. Covidli iken eczaneye gelip ilaç almak isteyenler oluyor. Covid-19’lu olduklarını söylemiyorlar. Reçetesini elinize alınca anlıyorsunuz. Duyarsız insanlar bulaşı riski nedeniyle eczacı kalfalarımız için tehlike oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

Eczacı odası ve eczacıların gerekli önlemleri aldığını ve kurallara uymaya çalıştıklarını anlatan Açıkel “Bu hastalık ister istemez bulaşıyor” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA