ALAKÖPRÜ BARAJI’NDA ÇALIÞMALAR HIZ KESMEDEN SÜRÜYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ALAKÖPRÜ BARAJI’NDA ÇALIÞMALAR HIZ KESMEDEN SÜRÜYOR


 

Mersin'in Anamur ilçesinde yapýmý süren Alaköprü Barajý'nýn tamamlanmasýyla, 69 bin 815 dekar zirai alan cazibeli, 13 bin 785 dekar zirai alan ise pompajlý olmak üzere toplam 83 bin 600 dekar zirai arazinin sulanacaðý bildirildi.

Devlet Su Ýþleri (DSÝ) Genel Müdürü Kaya Yýldýz, 5 mahallede 6 bin dekar arazinin suyla buluþtuðu Anamur’un en büyük sulama projesinde çalýþmalarýn hýz kesmeden devam ettiðini söyledi. Yýldýz, yaptýðý yazýlý açýklamada, son yýllarda modern sulama projelerini geliþtirerek uygulamaya koyduklarýný, modern sulama teknikleri ile tarýmda saðlanan verim artýþlarýnýn üretim deseninin çeþitlenmesini ve çiftçi gelirlerinin artmasýný saðladýðýný belirtti. Yýldýz, bu durumun bir yandan kýrsal kalkýnmanýn hedeflerinden olan yoksulluðun azaltýlmasý amacýna hizmet ederken, bir taraftan da yaþam standardýný yükselttiði için göçü önlediðini ifade etti.

Anamur Alaköprü sulama inþaatýnda çalýþmalarýn devam ettiðini açýklayan DSÝ Genel Müdürü Kaya Yýldýz, “Mersin’in Anamur ilçesinde hizmete aldýðýmýz Alaköprü Barajý, KKTC Ýçmesuyu Temin Projesi’nin ana su kaynaðýný oluþturmasýnýn yaný sýra Anamur Ovasý'nda 12 ay boyunca sulama yapýlmasýna da imkan saðlamaktadýr” dedi. Sulama alanýnýn büyüklüðüne vurgu yapan Yýldýz, “Alaköprü sulamasý ile Anamur ilçemizde 69 bin 815 dekar zirai alan cazibeli, 13 bin 785 dekar zirai alan ise pompajlý olmak üzere toplamda 83 bin 600 dekar zirai arazi sulanacaktýr” ifadelerini kullandý.

 

5 MAHALLEDE 6 BÝN DEKAR ARAZÝ SUYLA BULUÞTU

Devam eden çalýþmalarýn ayrýntýlarý hakkýnda da bilgi veren Yýldýz, “Fiziksel gerçekleþmesi yüzde 58’e ulaþan çalýþmalar kapsamýnda 5 adet pompa istasyonu, 6 adet regülasyon deposu, cebri borularý ve enerji nakil hatlarý imalatlarý tamamlanmýþtýr. Böylece Anamur Evciler Mahallesi, Bozyazý Akcami, Narince, Kötekler ve Beyreli mahallelerinin tamamýnda kapalý, basýnçlý sulama sistemi hizmete alýnmýþtýr. Toplam 5 mahallede 6 bin dekar mümbit tarým arazisi sulama suyuna kavuþmuþtur. Bugün itibariyle sol ana boru ve P2 pompa istasyonu sahasýnda çalýþmalar tüm hýzýyla devam etmektedir. Tarýmsal ekonomiye büyük katký saðlayacak olan projenin tamamlanmasýyla ülke ekonomisine yýllýk 1 milyar 583 milyon 901 bin TL katký ve 8 bin 360 kiþiye de istihdam alaný saðlanmasý hedeflenmektedir" diye konuþtu.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!


  HABERCÝ GAZETESÝ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCÝ SPOR
 


  BÝK ÝLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇÝ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARÞÝVÝ KÜNYE ÝLETÝÞÝM GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA