ORKÖY DESTEKLERİNDE DEV ARTIŞ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ORKÖY DESTEKLERİNDE DEV ARTIŞ


 

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nün ORKÖY destekleri bu yıl yüzde 69 artarak, 14 milyon 691 bin TL’ye ulaştı.

Haber Merkezi

 

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, 2021 ORKÖY faaliyetleri kapsamında 61 orman mahallesinde 297 âile ve 2 kooperatife 14 milyon 691 bin TL kredi ve hibe desteği sağladı. Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada bu kredinin yüzde 20’sine tekabül eden 2 milyon 938 bin TL’sinin geri ödemesiz olduğu vurgulandı.

Geriye kalan kısmında yılda bir taksit olmak üzere 3-7 yılda geri ödendiğinin belirtildiği açıklamada, ORKÖY kredilerinden herhangi bir faiz alınmadığının da altı çizildi.

Açıklamada ayrıca 217 aileye süt koyunculuğu, 30 aileye süt sığırcılığı, 3 aileye fenni arıcılık, 21 aileye traktör, 5 aileye motorlu testere, 6 aileye tambur ve 2 adet SS Tarımsal Kalkınma Kooperatifine 23 tonluk paletli iş makinesi olmak üzere 284 aileye ORKÖY desteği sağlandığı ifade edildi. Orman yangınlarından zarar gören 15 vatandaşa da tamamı hibe olmak üzere 229 bin 50 TL destek sağlandığı kaydedildi.

 

MERSİN’’DE ORKÖY DESTEKLERİ YÜZDE 69 ARTTI

Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Tarım ve Orman Bakanlığımız ile Orman Genel Müdürlüğümüzün kırsalda yaşayan orman köylülerimizin yerinde kalkındırılmaları yönündeki hedef ve politikaları çerçevesinde ORKÖY bütçemiz her yıl artırılmaktadır. Bu yıl Bölge Müdürlüğümüz ORKÖY destekleri yüzde 69 artırılarak 14 milyon 691 bin TL’ye çıkarılmıştır. Bölge Müdürlüğümüzdeki üretim-mekanizasyon taleplerinin tamamı karşılanmıştır. Talepte bulunan tarımsal kalkınma kooperatiflerinin de tamamına destek sağlanmıştır. Orman köylerimizde istihdama katkı sağlayarak kırsal kalkınmanın lokomotifi olmaya devam ediyoruz. 2022 yılında da desteklerimiz artarak devam edecek. ORKÖY kredilerinden yararlanan tüm köylülerimize, kooperatiflerimize hayırlı olsun ve emeği geçen tüm personelimize teşekkür ederim” dedi.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA