MERSİN’DE NOEL İLK DEFA DİNLER ARASI KUTLANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE NOEL İLK DEFA DİNLER ARASI KUTLANDI


 

Mersin’de ilk kez ‘Dinler Arası Noel Kutlaması’ gerçekleştirildi. Latin İtalyan Katolik Kilisesi’nde ki törene ilgi yoğun oldu.

Haber Merkezi

 

Mersin Latin İtalyan Katolik Kilisesi’nde ‘Dinler Arası Noel Kutlaması’ gerçekleştirildi.

Kutlamaya Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Akdeniz Belediyesi Başkan Vekili Aydın Egin, farklı dinlere mensup temsilciler, dernek yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Mersin Katolik Kilisesi Ruhani Reisi Peder Roshan Cordeiro tarafından yönetilen Ayin’de ilahiler ve İncil’den bölümler okundu. Ayin’in ardından törene geçildi.

 

“MERSİN TÜRKİYE’DE VAR OLAN EŞSİZ BİR KENTTİR”

Mersin Katolik Kilisesi Ruhani Reisi Peder Roshan Cordeiro, “Size hoş geldiniz demiyorum. Zira beni gönül evinize siz davet ettiniz. Sevgi dolu kilisemizde bu sevdayı, gönül birliğini, gözlerinizdeki ortak pırıltıyı görünce ben sadece şunu söylemek istiyorum; hoş buldum. Mersin barış kentimizdir. Türkiye’de var olan eşsiz bir kenttir. İlk defa Dinler Arası Noel Kutlaması yapıyoruz ve bu barış sembolünü coşkuyla kutlamak istiyoruz. Bugün gerçekleşen bu olağanüstü olayın sesi sadece Mersin’de değil, Türkiye’de değil, bütün dünyada yer bulacak” dedi.

Ayin sırasında tarihi kilise ışıklarla donatıldı. İlahiler ve İncil'den bölümler okuyan Hristiyan vatandaşlar, mum yakıp dualar etti. Ayinin sonunda katılımcılar birbirlerine sarılarak Noel'i kutladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA